Serena lako do osmine finala, Šarapova prošla i upisala 600. pobjede na turu

0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.01.2016. 12:23h

Amerikanka Serena Vilijams je plasman u osminu finala Australian opena izborila pobjedom protiv Ruskinje Darije Kasatkine (6:1, 6:1).

Najbolja teniserka svijeta je protivnici oduzela pet servisa, prepustivši joj samo samo dva gema u cijelom meču, pa se tako poslije samo 45 minuta igre plasirala u naredno kolo.

Šestostruka osvajačica Australijan opena igraće u osmini finala protiv još jedne Ruskinje, Margarite Gasparjan, koja je pobijedila Juliju Putincevu iz Kazahstana sa 6:3, 6:4, i tako se prvi put u karijeri plasirala u osminu finala nekog grend slem turnira.

Mariji Šarapovoj su trebala tri seta da pobijedi Amerikanku Lorin Dejvis (6:1, 6:7, 6:0) i plasira se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije.

Ruskinji je to bila jubilarna 600. pobjeda na turu.

"Vau! Pobijedila sam na 600 mečeva? Da li je ovo prijateljski podsjetnik da sam ostarila? Možda jeste", rekla je Šarapova poslije meča.

Šarapova je prvi set dobila poslije 26 minuta igre, dva puta je oduzimala servis protivnici, ne dopustivši joj nijednu brejk loptu.

Ruskinja je u drugom setu povela sa 2:1, uz jedan brejk, i kada je izgledalo da će meč vrlo brzo biti gotov, popustila joj je koncentracija, pa se Dejvisova vratila u igru. Amerikanka je taj dio igre odvela u taj-brejk i dobila ga sa 7:5 poslije 77 minuta.

Šarapova je uzela pauzu između drugog i trećeg seta i na teren se vratila odlučna da brzo okonča duel. To je i uradila. Napravila je samo pet neiznuđenih grešaka, tri puta je oduzela servis Amerikanki ostavivši je bez ijednog osvojenog gema.

Peta teniserka svijeta će u osmini finala igrati protiv Belinde Benčić iz Švajcarske, koja je sa 4:6, 6:2, 6:4 pobijedila Ukrajinku Katarinu Bondarenko.

Plasman u osminu finala obezbijedila je i Njemica Ana-Lena Fridsam, koja je eliminisala 15. teniserku svijeta, Italijanku Robertu Vinći. Fridsamova je meč dobila u tri seta, 0:6, 6:4, 6:4.

Njemica, trenutno 82. teniserka svijeta, u osmini finala će igrati protiv protiv Poljakinje Agnješke Radvanjske koja je savladala Moniku Puig iz Portorika u dva seta, 6:4, 6:0.

Radvanska je prvi set dobila poslije 50 minuta igre, oduzevši protivnici dva puta servis u finišu seta. U drugom setu na terenu je bila samo jedna teniserka, pošto Radvanska 52. teniserki svijeta nije prepustila ni jedan gem.

Australijanka Darija Gavrilova nastavila je sa dobrim partijama na Australijan openu i ponovo obradovala domaće navijače, pošto se danas plasirala u osminu finala prvog grend slem turnira u sezoni.

Gavrilova je u drugom kolu eliminisala Čehinju Petru Kvitovu, a danas je savladala i Kristinu Mladenović iz Francuske u tri seta, 6:4, 4:6, 11:9.

Domaća publika bila je oduševljena još jednom pobjedom bivše Ruskinje, pa se u finišu trećeg seta sa tribina začulo: "Daša, Daša, Daša".

"Želim da zagrlim cio stadion sada", rekla je 39. teniserka svijeta poslije meča.

Gavrilova će u osmini finala Australijan opena igrati protiv Karle Suares Navaro iz Španije, kojoj je Ruskinja Elizaveta Kuličkova zbog povrede predala meč trećeg kola. U trenutku prekida Suares Navaro je vodila sa 6:4, 2:0.

Bonus video: