Venus Vilijams ispala u prvom kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo, nakon pobjede nad domaćom takmičarkom Tami Paterson u dva seta, 6:2, 6:3.
78 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.01.2016. 10:39h

Nastavljena su iznenađenja u ženskoj konkurenciji na startu Australian opena - dan nakon ispadanja Karoline Voznijacki, danas su eliminisane Simona Halep i Venus Vilijams.

Halep, druga teniserka svijeta, poražena od 133. na WTA listi Šuai Ženg iz Kine 6:4, 6:3, dok je starija sestra Vilijams izgubila od Džoane Konte iz Velike Britanije rezultatom 6:4, 6:2.

Ženg će u narednoj rundi igrati sa Francuskinjom Aliz Korne, koja je savladala Bojanu Jovanovski, dok se se Konte sastaje sa Sajsaj Ženg iz Kine.

Vilijamsova je prošle godine došla do četvrtfinala Australian opena, do kraja godine se vratila među prvih 10, a ove godine je proglašena za osmu nositeljku, ali je danas izgubila od 47. teniserke svijeta za samo 79 minuta.

Vilijamsova je izgubila svoj servis u trećem gemu prvog seta, a Konta je povela sa 5:2, što joj je bilo dovoljno da mirno privede set kraju. Britanka rođena u Sidneju povela je u drugom setu sa 5:0. Tada Amerikanka trgnula i smanjila na 5:2, ali nije imala snage za preokret.

Protivnica Konte u drugom kolu biće pobednica duela Karina Vitheft-Saisai Džang.

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo, nakon pobjede nad domaćom takmičarkom Tami Paterson u dva seta, 6:2, 6:3.

Ivanovićeva je 20. nositeljka u Melburnu, a danas je bila sigurna protiv 26-godišnje Paterson, debitantkinje na grend slemovima, koja je u Melburnu nastupila po specijalnoj pozivnici.

Ivanovićeva je bila malo nervozna u početku, ali je brzo preuzela kontrolu meča, napravila dva brejka i sigurno dobila prvi set.

U drugom setu je napravila brejk na prvi servis protivnice, a obje teniserke su do kraja meča čuvale svoj servis, tako da je Ivanovićeva drugi dio igre dobila sa 6:3.

Protivnica Ivanovićeve u drugom kolu biće Letonka Anastasija Sevastova, 113. teniserka svijeta.

Nešto ranije se u drugo kolo plasirala i Jelena Janković, koja je u dva seta pobijedila Polonu Hercog iz Slovenije, 6:3, 6:3.

Bonus video: