Đoković dobio neugodnog Čunga, Fedeks ekspres

Najtrofejniji igrač svih vremena Rodžer Federer je svoj 65. uzastopni grend slem počeo laganom pobjedom, pošto je za 73 minuta izašao na kraj sa Gruzijcem Nikolozom Basilašvilijem (6:2, 6:1, 6:2)
51 pregleda 4 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.01.2016. 10:05h

Novak Đoković je misiju odbrane titule na Australian openu počeo rutinskom pobjedom.

Prvi reket planete je poslije nešto manje od dva sata eliminisao talentovanog, 19-godišnjeg Korejca Hjeon Čunga (6:3, 6:2, 6:4).

"Nikad nisam igrao protiv njega, niti trenirao. Zna biti nezgodno igrati protiv rivala koga ne znate, posebno ako je tako mlad. Njegova igra sa osnovne linije je veoma dobra, bekhend. Visok je, a odlično se kreće, odlično udara iz oba ugla. Ima veliki potencijal, potrebno mu je samo iskustvo", rekao je Đoković, čiji će rival u 2. kolu biti Francuz Kantan Alis, koji je bio bolji od Hrvata Ivana Dodiga (6:4, 6:7, 6:4, 7:5).

Najtrofejniji igrač svih vremena Rodžer Federer je svoj 65. uzastopni grend slem počeo laganom pobjedom, pošto je za 73 minuta izašao na kraj sa Gruzijcem Nikolozom Basilašvilijem (6:2, 6:1, 6:2).

Iznenađenje je priredio Čungov vršnjak iz SAD, 328. igrač na ATP listi Noa Rubin, koji je nakon tri taj-brejka izbacio 17. nosioca Benou Pera.

Kei Nišikori je u derbiju jutarnjeg programa na terenima Melburn parka bio bolji od Filipa Kolšrajbera (6:4, 6:3, 6:3), a 2. kola su se domogli i Marin Čilić, Grigor Dimitro, David Gofan, Žil Simon...

Kao i uvijek na Australian openu, bilo je dosta predaja. Protivnicima su prije kraja pobjede čestitali Ivo Karlović, Sem Kveri i Filip Krajinović.

Bonus video: