Đoković: Tenis igram iz čiste emocije i ljubavi

Srpski teniser je u Melburnu uvijek prvi favorit, osvajao je turnir šest puta, ali posljednji put 2016. godine
667 pregleda 2 komentar(a)
Novak Đoković u Melburnu, Foto: Reuters
Novak Đoković u Melburnu, Foto: Reuters

U ponedjeljak počinje prvi teniski Grend slem, Australijan open.

Novak Đoković je došao u Australiju sa namjerom da osvoji titulu. Srpski teniser je u Melburnu uvijek prvi favorit, osvajao je turnir šest puta, ali posljednji put 2016. godine.

Prošle je ispao u četvrtom, pretprošle već u drugom kolu.

Sada dolazi kao svjetski broj jedan, pun optimizma da će i sedmi put podići pehar prvog Grend slema. On je po dolasku u Melburn rekao da igranjem tenisa osjeća čistu emociju, ali i priznao da želi da bude najbolji...

"Mnogo mi znači što sam ponovo na vrhu, jer da nemam takav cilj i želju da budem najbolji ne bih se ni bavio ovim sportom. Lako je reći da sam uradio dovoljno u karijeri, da ne moram više ništa... Ne bavim se tenisom da bih zarađivao za život, već iz čiste emocije i ljubavi. I igraću - dok god budem osjećao taj plamen”, kazao je Đoković.

Žrijeb za turnir obaviće se sjutra, a uoči ceremonije, Đoković i Endi Marej odradiće zajednički, otvoreni trening na terenu "Margaret Kort".

Poslije pune dvije godine njih dvojica će se naći zajedno na terenu, jer je Britanac u tom periodu imao mnogo problema sa povredama.

Marej je prošle godine odigrao samo šest turnira i trenutno je tek 230. na ATP listi.

Bonus video: