Danka Kovinić na startu protiv Amerikanke Samante Kroford

0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: WTA
Danka Kovinić, Foto: WTA
Ažurirano: 15.01.2016. 09:36h

Najbolja crnogorska teniserka, Danka Kovinić, u prvom kolu Australijan opena igraće protiv 20-godišnje Amerikanke Samante Kroford, odlučeno je žrijebom u Melburnu.

Kroford je 107. teniserka svijeta (najbolji plasman u karijeri), a ove sezone prvi put nastupiće u glavnom dijelu turnira u Melburnu, zahvaljujući vajld karti.

Preferira upravo tvrdu podlogu, kakva je u Melburnu, uglavnom igra sa osnovne linije, a najjače oružje joj je servis.

Kroford je prošle nedjelje u Brizbejnu igrala svoje prvo WTA polufinale, u kojem je zaustavljena od Viktorije Azarenke (6:0, 6:3), potencijalne rivalke u drugom kolu (Bjeloruskinja, 14. osturašica, se u prvom sastaje sa Belgijankom Alison van Utvank).

Djevojka iz Atlante, koju, kako kaže, inspiriše agresivna igra sa linije Marije Šarapove i Ane Ivanović, na tom turniru, između ostalih, savladala je Belindu Benčić (imala je 13 asova i spasila sedam brejk lopti protivnice) i Andreu Petković, protiv koje je u četvrtfinalu imala 22 vinera.

Bila je juniorska pobjednica US opena 2012. godine, a u karijeri je osvojila jednu titulu u singlu i pet u dublu na ITF turnirima.

Danka je trenutno 55. na WTA listi, što je njen najbolji plasman u karijeri, a najbolji plasman na Grend slem turnirima ostvarila je na Rolan Garosu i US Openu gdje je igrala drugo kolo.

Šestostruka osvajačica Ozi Opena, akutelna šampionka Amerikanka Serena Vilijams odbranu titule počinje od Italijanke Kamile Đorđi, koju je u prethodna dva međusobna meča savladala maksimalnim rezultatom.

Serena je stigla u Melburn nakon problema sa koljenom koje je imala u Hopman kupu u Pertu, sa kojeg se povugla već u rundi i nakon jednog (izgubljenog seta).

"Sve je u redu sada, koljeno je dobro. Treniram svaki dan normalno", uvjerava američka teniserka.

"Osjećam se veoma dobro, uzbuđenja sam zbog starta turnira", dodala je Serena.

Ruskinja Marija Šarapova, četvrta nositeljka, kreće od Nao Hibino iz Japana, a Rumunka Simona Halep, druga nositeljka, od kvalifikantkinje.

Najbolja srpska igračica Jelena Janković započeće učešće na Australijan openu protiv Polone Hercog iz Slovenije. Ana Ivanović će za protivnicu u prvom kolu imati domaću teniserku Tami Peterson, koja je dobila specijalnu pozivnicu.

Kompletan kostur možete vidjeti OVDJE

Prvi Grend slem sezone počinje u ponedjeljak i traje do posljednjeg dana prvog mjeseca u novoj godini, a igra se za nagradni fond od 44 miliona dolara.

Bonus video: