Može li neko da zaprijeti Đokoviću?

Novak Đoković ubjedljivi favorit po kladionicama (1,7). "Neophodno je da padne u formi da bi izgubio", kaže Endi Marej
10 komentar(a)
Novak Đoković, Endi Marej, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Endi Marej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.01.2016. 10:14h

Ostalo je još šest dana do početka Austalijen opena, prvog grend-slem turnira u sezoni.

Novak Đoković djeluje nepobjedivo i kladionice ga vide kao ogromnog favorita da podigne svoj šesti trojej na melburškom betonu - koeficijent ne prelazi 1,7.

Ostali su daleko iza 28-godišnjeg Beograđanina - Marej sa koeficijentom sedam, Federer (12,5), Vavrinka (13,5), Nadal (19)...

Može li neko da zaustavi srpskog tenisera, koji je u nastvarnom naletu. Na svakom turniru na kojem je igrao prošle sezone, osim na uvodnom u Dohi, Đoković je igrao makar finale, osvojio je tri grend-slema i još šest trofeja iz Mastres serije 1,000, a sve je krunisao trijumfom na završnom Mastersu u Londonu.

I novu godinu otvorio je furiozno, titulom u Dohi, na jedinom turniru na kojem nije igrao finale prošle sezone, te razarajućim nastupom u finalu protiv Rafaela Nadala u finalu (6:1, 6:2).

Šta o svemu misli Endi Marej, po kladionicama prvi favorit da svrgne Đokovića u Melburnu.

"Ostaje nam da se nadamo i da vjerujemo da će Đoković pasti u formi, jer je teško održati takav nivo", kazao je Marej za BBC.

Iz Đokovićeve igre treba da se uči, tvrdi Britanac.

"Treba gledati njegove mečeve, analizirati ih, tražiti neke greške i raditi na tome da se iskoriste. Takođe, gledam i analiziram svoje greške, radim na tome da ih ispravim. U ovom momentu, neophodno je da Đoković padne u formi da biste ga pobijedili".

Jedine dvije grend slem titule u karijeri Marej je ostvario pobjedama nad Đokovićem u finalima - u Njujorku 2012. i Londonu 2013.

Teniser iz Škotske je čak četiri puta gubio u finalu Australijen opena, tri puta od Đokovića, uključujući i prošlogodišnji turnir.

"Bio sam nekoliko puta blizu titule u Melburnu i to mi je sada glavni cilj. Privlače me, takođe, Olimpijske igre u Riju. Na Igrama u Londonu bio sam najbolji i to je za mene naredni zadatak", zaključio je Marej.

Otvoreno prvenstvo Austalije igra se se od 18. do 31. januara, a titulu brani Novak Đoković.

Bonus video: