Đoković nikad lakše protiv Nadala za prvu titulu u 2016. godini

0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.01.2016. 16:44h

Kako je završio prošlu godinu, tako je i počeo ovu, sa stilom - Novak Đoković je osvojio titulu u Dohi, pošto je bez ikakvih problema u finalu savladao Rafaela Nadala sa 6:1, 6:2, za samo 73 minuta igre.

Koliko mu je bilo teško da osvoji prvu titulu u Dohi, a ukupno 60. u karijeri, govori i podatak da je Đokovićev trijumf najubjedljiviji od svih u međusobnim mečevima sa španskim teniserom.

Đoković se na vječitoj listi po broju titula na devetom mjestu izjednačio sa Andre Agasijem. Ubjedljivo prvi je i dalje legendarni Amerikanac Džimi Konors sa 109 titula.

"Način na koji sam danas igrao za veliki trofej, dao mi je mnogo samopouzdanja za nastavak sezone. Pogotovo kada se pobijedi tako veliki rival kao Rafael Nadal. Osjećaj je fantastičan. Mislim da sam danas igrao perfektan tenis. Gotovo da je svaki udarac koji sam želio bio ostvaren na terenu", zadovoljan je bio Đoković.

Poslije pete uzastopne pobjede, Đoković je prvi put poveo u međusobnim duelima protiv Nadala 24:23 i napravio najbolju moguću uvertiru za Australijan open.

"Osjećaj je uvijek poseban kada igramo jedan protiv drugoga. Uvijek je to veliki izazov. Obojica prolazimo kroz mnogo emocija tokom meča, ali i u pripremi duela... Mnogo pažnje se posvećuje taktici - dodao je Đoković.

Đoković je imao čak 21 viner više od protivnika (30-9), isti broj neiznuđenih grešaka (13-13), a iskoristio je četiri od sedam brejk šansi (Nadal nije iskoristio jednu brejk priliku).

"Danas sam igrao protiv igrača koji igra na nivou koji je teško shvatiti. Teško je shvatiti kako neko može da igra tako dobro. Jednostavo, ostaje mi da mu čestitam", rekao je Nadal.

"Za mene je uvijek uživanje kada sam u finalu i igram protiv Novaka. To mi je malo falilo prošle godine. Mislim da sam završio dobro 2015. godinu i da sam na isti način počeo 2016. Tu sam da se borim, nastaviću da radim naporno i spremim se za Australijan open i ostatak sezone", dodao je španski teniser.

Bonus video: