Đoković i Nadal u Dohi zakazali svoj 47. međusobni meč

7 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2016. 19:05h

Desetogodišnje epsko rivalstvo Novaka Đokovića i Rafala Nadala u Dohi će proći kroz svoju 47. stanicu – prvi i drugi nosilac Otvorenog prvenstva Katara, čiji međusobni rezultat je 23:23, zakazali su svoj novi duel ne izgubivši ni set u polufinalnim mečevima.

Teži put do završnice imao je Đoković, koji se izborio sa petim teniserom ATP liste Tomašom Berdihom, svojim starim mušterijom, za sat i 42 minuta – 6:3, 7:6.

Kao i sinoć, u četvrtfinalnom susretu sa Majerom, svjetskom broju jedan je bilo potrebno desetak minuta za zagrijavanje. Berdih je osvojio prva dva gema, potom vodio 3:1, da bi Đoković ubacio u brzinu više i serijom 5:0 riješio prvi set.

Dvadeset i drugu pobjedu u 24 susreta sa Berdihom, srpski teniser je obezbjedio u taj brejku drugog seta (7:3, prethodno nije iskoristio tri brejk lopte), za svoje prvo finale u Dohi, a 16. uzastopno na ATP turu, čime je izbio na treće mjesto vječne rang liste..

Za razliku od svog najvećeg rivala, Rafael Nadal treći put u karijeri biće dio završnog meča u Kataru.

Iako je Ukrajinac Ilja Marčenko (94) tokom sedmice na terenima Kalifa tenis centra igrao u životnoj formi, pobijedivši između ostalih prošlogodišnjeg pobjednika Davida Ferera i sedmog nosioca Džeremija Šardija, protiv „kralja šljake“ nije imao pravu šansu za novo iznenađenje – 6:3, 6:4.

Koncentrisani i raspoloženi Nadal servisom je razgradio odbranu rivala (72% uspješnosti početnog udarca uz 87% osvojenih poena na prvi servis), a za trijumf su mu bila dovoljna dva brejka – u drugom gemu prvog i petom gemu drugog seta.

Šampion iz 2014. na terenu se zadržao sat i 19 minuta zagrijavajuće se za svoje 99. finale na ATP turu.

U subotu od 16 sati čekaju ga Novak Đoković i loša tradicija – Nadal je pobijedio samo jednom u posljednjih devet međusobnih mečeva, na tvrdom podlozi je u zaostatku za devet (16-7), a u finalima za tri trijumfa (13-10)...

Bonus video: