Đoković: Ne igram zbog novca

„Niko ne može da garantuje ni da ću osvojiti jedan Grend slem. Ali, moj cilj je da pobijedim na svakom meču i na svakom turniru. To je moj moto i tako će biti dok god budem igrao“, kazao je Đoković
17 komentar(a)
Djoković, Foto: Reuters
Djoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2016. 09:51h

Novak Đoković pobjedom je počeo godinu, u kojoj ima težak zadatak da nastavi tamo gdje je stao prošle.

Dok teniska javnost analizira da li može pomjeriti još koju granicu i karijeru zaokružiti osvajanjem Rolan Garosa i olimpijskog zlata, najbolji teniser svijeta mirno pristupa velikim izazovima, uprkos procjenama da bi mogao da postane prvi teniser još od Roda Lejvera 1969. koji je u kalendarskoj godini osvojio četiri najveća turnira na ATP turu.

„Niko ne može da garantuje ni da ću osvojiti jedan Grend slem. Ali, moj cilj je da pobijedim na svakom meču i na svakom turniru. To je moj moto i tako će biti dok god budem igrao“, kazao je Đoković.

Srpski teniser naglasio je da mu novac nije „prioritet“, nakon što će, izvjesno je, on i Federer postati prvi teniseri koji su od nagrada na turnirima zaraditi preko 100 miliona dolara. Đoković je trenutno zaradio 94,05, Federer 97,3 miliona.

„Ovim sportom se ne bavim zbog novca“, kratko je kazao Đoković, nakon meča sa Braunom na startu turnira u Dohi.

Novinare je zanimalo njegovo mišljenje o dolasku Ivana Ljubičića u stručni štab Rodžera Federera.

„Biće malo čudno gledati ga u Rodžerovoj loži. Prijatelj sam sa Ivanom, sjajan je lik, veoma smiren i posvećen. Zna kako ja igram, zna kako igraju ostali igrači i mislim da je to jedan od razloga zbog kojeg ga je Rodžer angažovao. Vidjećemo kako će im ići zajedno, a ja im želim sve najbolje“, rekao je Đoković.

Bonus video: