Voznijacki prejaka za Danku, ispala i Ana Ivanović

Karolina Voznijacki slavila 6:4, 6:4 nakon sat i 25 minuta igre
5 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.01.2016. 09:15h

Danka Kovinić porazom je počela 2016. godinu - na startu turnira u Ouklendu (Novi Zeland) izgubila je od Karoline Voznijacki, 6:4, 6:4.

Danka je nestvarno počela meč. Povela je 4:0, pokazala zašto s pravom pretenduje na ulazak u top 50. Razornim udarcima sa osnovne linije, dva puta uzela servis slavnoj Dankinji, ali nije izdržala ritam koji je sama nametnula.

Voznijacki se pribrala i osvojila narednih šest gemova. Iskoristila je prvu brejk loptu u desetom gemu da povede 1:0.

I drugi set je počeo u znaku 21-godišnje Novljanke, koja je povela 2;1, uz brejk. Voznijacki je, međutim, odmah vratila servis, kod rezultata 5:3 servirala za meč, ali je Kovinić uspjela da ostane u igri i forhend vinerom smanjila na 5:4.

Nije, ipak, imala snage za preokret, nakon sat i 25 minuta igre, Voznijacki je ponovo, šesti put, oduzela servis protivnici i prošla u drugu rundu.

"Znala sam da će biti teško. Znam kako se ponašaju mlađe igračice, kako su agresivne i opasne, željne pobjeda. Morala sam da budem maksimalno skoncentrisana i da iskoristim iskustvo da bih preokrenula meč u moju korist", kazala je Voznijacki nakon pobjede.

Godinu je očajno počela Ana Ivanović, koja je u prvom kolu poražena od Britanke Naomi Broadi, 116. igračice na WTA listi. Tačno 100 mjesta razdvaja njih dvije, ali je na terenu bilo drugačije - 25-godišnja autsajderka je slavila 7:5, 6:4 za sat i 24 minuta.

Bonus video: