Sedam titula govore o talentu Marija Aleksića

119 pregleda 3 komentar(a)
Mario i Bodin Aleksić, Foto: Privatna arhiva
Mario i Bodin Aleksić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.01.2016. 15:35h

Teniskim putem je prvo krenuo Bodin, a za njim i Mario Aleksić . Braća iz Budve godinama osvajaju sva moguća priznanja u Crnoj Gori, ali je 2015. definitivno prošla u znaku 14-godišnjeg Marija.

Visoki, ljevoruki igrač je ostvario ono što nijednom Crnogorcu do sada nije pošlo za rukom - na turnirima širom Evrope je osvojio pet titula u singlu, a dvije u dublu! Na tom putu je dobio 16 setova u singlu bez izgubljenog gema, a u dublu je sa partnerima (dvije godine starijim bratom, zemljakom Markom Praščevićem, Srbinom Viktorom Jovićem, Bugarinom Antonijem Genovom i Rumunom Nikolasom Jonelom), osam puta ostavio rivale na nuli.

Mario je najbolje plasirani crnogorski igrač na listi igrača do 16 godina, pošto se nalazi na 189. mjestu, a u konkurenciji svojih vršnjaka je 36. u Evropi. Vjerovatno bi bio u konkurenciji za Top 10, ali je zbog povrede morao da propusti turnire u Holandiji i Evropsko prvenstvo u Češkoj.

Nastupao je na prestižnim turnirima BNP Paribas u Parizu, gdje je bio 4. nosilac, Sančes Kasalu u Barseloni (peti kosturaš), Kupu Kremlja u Moskvi (šesti)... Na tim turnirima su u njegovim godinama učestvovali sadašnji teniski velikani - Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Marej...

Braća Aleksić su redovni osvajači titula na svim takmičenjima koje organizuje TSCG. Bodin je četiri puta bio nacionalni prvak, a Mario jednom.

Mlađem Aleksiću je jedan od uzora Džon Izner, a najavljuje da će u 2016. učestvovati na manje turnira i trenirati najviše što može, jer smatra da je to pravi put do uspjeha...

Bonus video: