IAKO JE BRISEL POD OPSADOM ZBOG TERORISTA

Organizatori uvjereni da će se održati finale Dejvis kupa

„To je međunarodni događaj, sa 13.000 gledalaca po danu, tako da postoji rizik, naravno, u trenutnoj situaciji, ali imam povjerenja u vlasti“, rekao je izvršni direktor Flamanskog teniskog saveza (FTF) Gajs Koken
1 komentar(a)
Belgijski vojnici, Foto: Reuters
Belgijski vojnici, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2015. 13:19h

Finale Dejvis kupa između Belgije i Velike Britanije biće održano predstojećeg vikenda uprkos prijetnjama terorističkih napada u Briselu, saopštili su organizatori.

„Sve će se nastaviti, jer vjerujemo da će se nastaviti. To je međunarodni događaj, sa 13.000 gledalaca po danu, tako da postoji rizik, naravno, u trenutnoj situaciji, ali imam povjerenja u vlasti“, rekao je izvršni direktor Flamanskog teniskog saveza (FTF) Gajs Koken.

Finale Dejvis kupa zakazano je za predstojeći vikend u Gentu, gradu koji je udaljen 50-ak kilometara od belgijske prijestonice Brisela.

Brisel je pod policijskom opsadom, pošto se u gradu odvija velika antiteroristička akcija.

Belgija će pokušati da osvoji svoj prvi trofej u Dejvis kupu, dok ih Britanija ima devet, ali je posljednji osvojila davne 1936. godine.

Svetska teniska federacija (ITF) saopštila je da je „u velikoj mjeri zabrinuta“ zbog dešavanja u Briselu, ali da se nastavljaju pripreme za finale.

Preporučujemo za Vas