Nadal: Đokovića je na ovom nivou nemoguće pobijediti

Svijet je zanijemio pred lakoćom kojom je u "02 areni" u Londonu prvi reket svijeta Novak Đoković preslišao jednog od najvećih rivala, Španca Rafaela Nadala
0 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2015. 18:58h

Svijet je zanijemio pred lakoćom kojom je u "02 areni" u Londonu prvi reket svijeta Novak Đoković preslišao jednog od najvećih rivala, Španca Rafaela Nadala. Za 79 minuta igre Španac u polufinalu završnog Mastersa u Londonu nije imao ni priliku da dođe do brejk šanse, a kamoli brejk loptu.

"Pobijediti Đokovića u ovom momentu je praktično nemoguće. Igrao je mnogo bolje do mene i zasluženo je pobijedio, kao uostalom i svaki put ove sezone. On je odigrao fantastično i kada bilo ko odigra tako, onda mu samo treba čestitati i poželiti sreću u budućnosti", naglasio je Nadal nakon što je Đoković pobjedom u polufinalu Mastersa u Londonu izjednačio međusobni skor na 23:23.

"Bez ikakve sumnje, odigrao sam savršen meč. Od samog starta sam savršeno sproveo plan i igrao agresivno, a protiv igrača koji se tako dobro brani, to nimalo nije lako. Tim prije, jer je Nadal igrao sjajno u prethodnim mečevima u Londonu. I ja sam igrao dobro onda kada je to bilo potrebno. U finalu ću igrati protiv Švajcarca. I Rodžer Federer i Sten Vavrinka su jako dobri, a savršeno poznaju jedan drugog. Očekujem da kao i u prošlogodišnjem polufinalu u ovoj sali njihov meč bude fantastičan. Nadam se da ću u finalu, bez obzira koji od njih mi bude rival, odigrati dobro kao danas", naglasio je Đoković.

On je prošle godine u finalu savladao Federera, koji je u polufinalu nakon preokreta bio bolji od Vavrinke sa 2:1 (4:6, 7:5, 7:6), u meču koji je trajao 170 minuta.

Bonus video: