Nadal "pospremio" Mareja, Vavrinka nakon preokreta bolji od Ferera

0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2015. 22:03h

Da li je to najava njegovog povratka na stare staze, ili, možda, samo trenutni bljesak u finišu sezone, tek Rafael Nadal je na završnom Mastersu sezone u Londonu “počistio” dvojicu vrhunskih tenisera, prvo Stanislasa Vavrinku (6:3, 6:2), a juče i Endija Mareja sa 6:4, 6:1, za 93 minuta igre.

Peti teniser svijeta je četiri puta oduzeo servis Mareju (koji je napravio jedan brejk) za 60. pobjedu u sezoni.

Sa dvije maksimalne pobjede protiv Vavrinke i Mareja, španski teniser je već u polufinalu iz grupe „Ilie Nastase“.

Iako se Mareju revanširao za poraz na njegovom terenu u Madridu, Nadala je pomalo iznerviralo pitanje novinara koliko je daleko od Đokovića i Federera, istakavši da je Marej trenutno drugi na svijetu.

“Rangiranje igrača u tenisu je pošteno. Tokom jednogodišnjeg perioda se sakupljaju poeni. Jedino ako ste povrijeđeni, onda nije pošteno. Ali ako se takmičite cijele godine kao što sam se takmičio ja, kao što se takmičio Novak, pa i Endi, Rodžer i Vavrinka, onda je rangiranje pošteno“, rekao je Nadal.

I pored poraza, Marej ima šansu da se domogne polufinala, a za to mu je potrebno da u posljednjem kolu pobijedi Stanislasa Vavrinku, koji je u drugom meču dana pobijedio Španca Davida Ferera sa 7:5, 6:2.

Ferer u prvom setu nije iskoristio prednost od 5:2, pa je drugim porazom otpao iz trke za polufinale.

Ako sve protekne po planu, pobjednik duela Marej – Vavrinka će u polufinalu na Federera, i izbjeći Đokovića.

“Nije mi namjera da završim drugi u grupi. Pokušavam da dobijem svaki meč. Nadam se da tako razmišljaju svi igrači. Neki ljudi možda ne misle tako i što se mene tiče to je u redu”, kao da se pravdao Marej nakon poraza od Nadala.

Bonus video: