Đokoviću serija brejkova protiv Simona, Federer poklekao pred bombama Iznera, Nadal "preživio" meč loptu Andersona

Simon je Đokoviću u drugom setu čak četiri puta oduzeo servis, ali ga je izgubio sa 7:5
0 komentar(a)
Novak Đoković Šangaj, Foto: Reuters
Novak Đoković Šangaj, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2015. 23:14h

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu na kojem brani titulu. Njegov rival u osmini finala, Francuz Žil Simon uspio je da čak pet puta oduzme servis prvom nosiocu, koji je uzvratio sa čak sedam za pobjedu u dva seta, 6:3, 7:5.

U drugom setu rivali su jedan drugom čak devet puta oduzimali servis! Protivnik Đokoviću u četvrtfinalu biće Tomaš Berdih, koji je u dva seta savladao Žoa Vilfreda Congu (6:3, 6:4)

Rodžer Federer je nakon Šangaja, izblijedio i na Mastersu u „gradu svjetlosti“ – drugi teniser ATP liste poražen je od Džona Iznera 2:1 (7:6, 3:6, 7:6).

U njihova prethodna tri meča, Fedeks je dobio sva četiri taj brejka. Ovoga puta, međutim, u dvorani Bersi nije imao pravi odgovor na „bombe“ američkog teniskog gromovnika.

Uz 67% uspješnosti početnog udarca, Izner je odservirao 27 asova, pa ga od četvrtfinala nije odvojila ni činjenica da nije osvojio nijedan jedini brejk...

U narednom meču, igraće sa Davidom Fererom, koji je savladao Grigora Dimitrova poslije preokreta – 6:7, 6:1, 6:4.

Drugi finalista prošlonedjeljnog turnira u Bazelu Rafael Nadal bio je na poen od eliminacije – „kralj šljake“ i Rolan Garosa izgubio je prvi set od Kevina Andersona, koji je u taj brejku drugog dijela duela na 6:5 imao meč loptu.

Španac se na svoj servis izvukao, osvojio tri uzastopna poena i u trećem setu iskoristio stečenu psihološku prednost - 4:6, 7:6, 6:2.

Čeka ga novi izazov u vidu susreta sa Stanislasom Vavrinkom, koji je izbacio Viktora Troickog - 6:4, 7:5.

A u Parizu je danas zakazan četvrtfinalni duel Britanca Endija Mareja i Francuza Rišara Gaskea. Marej je lako slavio protiv Belgijanca Davida Gofana (6:1, 6:0), dok je Gaskeu meč predao Japanac Kei Nišikori pri rezultatu 7:6, 4:1 u korist Francuza.

Bonus video: