Federer, Nadal i Marej u osmini finala, Dimitrov eliminisao Čilića

53 pregleda 1 komentar(a)
Nadal, Foto: Beta-AP
Nadal, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.11.2015. 19:51h

Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Mastersa u Partizu, pošto je za samo 48 minuta "sredio" Italijana Andresa Sepija - 6:1, 6:1. U narednoj rundi, Švajcarac će se sastati sa Džonom Iznerom.

Rafa Nadal bio je prošle sedmice u Bazelu na milimetar od ispadanja od Čeha Lukaša Rosola, danas u Parizu nije imao takvih problema.

Duel u dvorani "Bersi" bio je jednosmjerna ulica, od početka do kraja - šesti teniser svijeta slavio je sa 6:2, 6:2, za samo 62 minuta igre.

Španac će se u osmini finala sastati sa pobjednikom meča Kevin Anderson - Dominik Tiem.

Još lakši posao imao je Endi Marej, koji je stigao do osmine finala preko Hrvata Borne Ćorića, za manje od sat igre - 6:1, 6:2. Škot će u osmini finala igrati sa Belgijancem Gofanom, koji je bio bolji od Srbina Dušana Lajovića (6:2, 6:2).

Najzanimljiviji meč dana odigrali su Hrvat Marin Čilić i Bugarin Grigori Dimitrov. Čilić je imao deset brejk šansi na meču - nije iskoristio nijednu, dok Bugarin nije stigao niti do jedne brejk-prilike. Uprkos tome - dobio je meč! Dimitrov je bio mirniji u dva taj-brejka, izborivši meč osmine finala sa Davidom Fererom.

Bonus video: