Mugurusa prva u grupi, Šafaržova odigrala za Kvitovu

0 komentar(a)
Garbinje Mugurusa, Foto: Reuters
Garbinje Mugurusa, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.10.2015. 10:48h

Španjolka Garbinje Mugurusa je sa sve tri pobjede superiorno osvojila prvo mjesto u "bijeloj grupi" za plasman u polufinale WTA šampionata u Singapuru.

Mugurusa je danas, u trećem kolu, porazila Čehinju Petru Kvitovu sa 6:4, 4:6, 7:5, nakon dva sata i 34 minuta borbe.

Španjolka je imala brejk zaostatka u odlučujućem setu, ali je uspjela da se vrati i preokrene.

Obje teniserke su imale 61 odsto ubačenog prvog servisa, a Mugurusa je bila znatno bolja po broju poena koje je osvojila na svom servisu.

Tokom meča je viđeno ukupno 15 brejkova, španska teniserka je imala jedan više i na kraju je meč završila sa 15 poena više od Kvitove.

Bez obzira na ovaj poraz, i Kvitova je izborila polufinale zahvaljujući sunarodnici Luciji Šafaržovoj, koja je u posljednjem meču u grupi pobijedila Njemicu Andželik Kerber sa 6:4, 6:3, poslije 87 minuta igre.

"O Bože, hvala Lucije! Dugujem ti neko češko pivo!", poručila je Kvitova Safaržovoj preko Tvitera.

Šafaržovoj pobjeda nije ništa značila, jer nije mogla do polufinala, ali je, zato, pokvarila planove njemačkoj teniserki, kojoj je dozvolila samo jedan brejk. Šafaržova je mnogo bolje je servirala i na kraju je zasluženo došla do prvog trijumfa u Singapuru.

Naime, Kvitova, Kerber i Šafaržova su takmičenje u grupi završile sa po pobjedom i dva poraza, ali je Kvitova imala bolji set-količnik (3:4) od Kerber (2:4) i Šafaržove (2:4).

Mugurusa će u subotnjem polufinalu igrati protiv Poljakinje Agnješke Radvanjske, drugoplasiranom iz "crvene grupe", dok se u drugom polufinalu sastaju najbolja iz "bijele grupe", Marija Šarapova i Kvitova.

Mugurusa je ove godine prvi put izborila mjesto na završnom turniru sezone, a već je uspjela da ostvari istorijski uspjeh.

Ona je prva teniserka koja je stigla do polufinala na posljednjem turniru i u singlu i u dublu od 2009. godine, kada su to učinile Serena i Venus Vilijams.

Format se doduše od tada promijenio, a Mugurusa igra dubl sa sunarodnicom Karlom Suares Navaro.

Bonus video: