Kvitova pobijedila Šafaržovu, Mugurusa bolja od Kerber

0 komentar(a)
Kvitova, Foto: Reuters
Kvitova, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.10.2015. 13:35h

Čehinja Petra Kvitova pobijedila je danas u Singapuru sunarodnicu Lucije Šafaržovu sa 7:5, 7:5 i ostvarila prvu pobjedu u "bijeloj grupi" na WTA šampionatu.

Kvitova, peta igračica svijeta, pobijedila je devetu na WTA listi za sat i 45 minuta i nanijela joj osmi uzastopni poraz u međusobnim duelima.

Kvitova ima pobjedu i poraz, a Šafaržova je pretrpjela oba poraza.

„Veoma sam srećna što sam imala priliku da odigram ovakav meč poslije poraza u prvom kolu. Bio je ovo težak duel, znam da Lucije nije bila najzdravije u posljednje vrijeme i zato mi je mnogo drago da je vidim ovdje spremnu. Sjajno je imati dvije Čehinje na završnom WTA turniru“, rekla je Kvitova.

Poput Marije Šarapove u “crvenoj grupi”, i Garbinje Mugurusa je na pragu plasmana u polufinale WTA šampionata u Singapuru – španska teniserka je do druge pobjede u “bijeloj” grupi došla protiv Njemice Andželik Kerber sa 6:4, 6:4, za sat i 39 minuta igre.

"Kad god izađem na teren da igram protiv Andželik, znam da će biti teško, id a moram da pružim maksimum da bih pobijedila", rekla je Mugurusa, koja je ove godine već četiri puta savladala Kerber, računajući i mečeve na Vimbldonu i Rolan Garosu.

Za plasman među četiri najbolje, trenutno trećoj teniserki na WTA listi fali još set u duelu sa Petrom Kvitovom.

"Veoma sam motivisana, jer sam prvi put na WTA šampionatu. Zaista želim da u Singapuru ostvarim sve pobjede koje mogu, i nadam se da mogu da stignem što dalje", dodala je Mugurusa.

Bonus video: