Kerber i Peneta na završnom Mastersu

Peneta će završni turnir biti prvi i posljednji u kariejri
52 pregleda 0 komentar(a)
Flavija Peneta, Foto: Reuters
Flavija Peneta, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2015. 09:00h

Njemica Angelika Kerber i Italijanka Flavija Peneta plasirale su se na završni Masters u Singapuru. Sedma igračica na WTA listi, Kerber je plasman izborila uprkos odustajanju od Kupa Kremlja u Moskvi. Kerber je odustala zbog povrede leđa, ali se na tom turniru nije dogodio jedini scenario prema kojem bi ostala bez plasmana u top 8 najboljih teniserki sezone.

A to se moglo desiti jedino pod uslovom da Karla Suraes Navaro u polufianlu pobijedi Lusije Šafaržovu, a u finalu Flaviju Penetu. Pošto je Šafaržova juče izgubila od Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, Kerber je čekirala kartu za Singapur.

I Peneta je imala sreće, pošto joj je organizator Kupa Kremlja izašao u susret da igra, iako to nije bila najavila u svom kalendaru. Pobjednici posljednjeg grend slema, Peneti, je bilo potrebno da ostvari jednu pobjedu, a da Karolina Pliškova izgubi od Anastasije Sjevastove, što se juče i dogodilo.

Peneta je takođe odustala od dalje borbe na Kupu Kremlja, pošto je povrijedila stopalo u jučerašnjoj pobjedi nad domaćom takmičarkom Darijom Gavrilovom. Ipak, povreda neće spriječiti Penetu u debitantskom učešću na finalnom turniru i posljednjem nastupu u karijeri.

Tako je u Singapuru ostalo upražnjeno još jedno mjesto, jer su se plasirale Simona Halep, Marija Šarapova, Garbinje Mugurusa, Petra Kvitova i Agnješka Radvanjska.

Najbolja igračica svijeta, Serena Vilijams je odlučila da sezonu završi odmnah nakon US opena.

Bonus video: