Možda nije mnogo, ali je od srca i iskreno

162 pregleda 2 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: TIANJINOPEN.COM
Danka Kovinić, Foto: TIANJINOPEN.COM
Ažurirano: 20.10.2015. 18:47h

Danka Kovinić obilježila je ne samo posljednjih desetak dana, već i cijelu godinu, kada je crnogorski sport u pitanju.

Plasmanom u prvo WTA finale i dolaskom na 59. mjesto svjetske liste, u najpopularnijem pojedinačnom sportu na svijetu, istakla je kandidaturu da bude proglašena za najboljeg sportistu Crne Gore.

Gdje je u priči o njenom usponu Teniski savez Crne Gore - predsjednik Dimitrije Rašović ističe da je savez uradio sve u skladu sa svojim mogućnostima da isprati razvoj najbolje teniserke koju smo ikada imali.

"Pomoć je od srca i iskrena. Za nekoga mala, za nekoga velika, ali mora da se zna da je teniski put trnovit i težak, a veoma skup, posebno za porodicu", kaže Rašović.

Rašović kaže da je Teniski savez od početka pratio Danku i njen talenat, koji je ona, kako kaže, sopstvenim izborom usavršavala u Beogradu...

"Teniski savez je prepoznao njen potencijal i teniski savez je uvijek učestvovao, u skladu sa mogućnostima, u njenom razvojnom putu. TSCG je inicirao nekoliko puta kod ITF sredstva koja su bila namijena Danki. Takođe, ona ima olimpijsku stipendiju COK-a, kao potencijal za Olimpijske igre. Znam da Danka, kao naša najbolja teniserka, kao naš sportski biser zaslužuje mnogo, mnogo više i žao mi je što ne možemo da joj pružimo više", ističe Rašović.

Rašović ističe da su finansijska sredstva koje Teniski savez dobija iz budžeta suviše mala, s obzirom na popularnost ovog sporta.

"Dobili smo svega 21 hiljadu eura, a obavezna članarina za dvije međunarodne asocijacije je 10 hiljada", ističe Rašović.

Rašović je naglasio da bi izgradnja teniskog centra, kao javnog preduzeća, bio važan korak ka razvoju bijelog sporta, a najavio da će do kraja godine savez izvršiti provjeru licenci i znanja teniskih trenera u cijeloj Crnoj Gori.

Bonus video: