Đoković preko Conge do 57. trofeja u karijeri

34 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2015. 10:15h

Nastavljena je dominacija Novaka Đokovića.

Prvi igrač svijeta je trijumfovao na Mastersu u Šangaju, a u finalu je savladao Žo-Vilfrida Congu sa 6:2, 6:4 za 75 minuta igre.

"Čestitke Žou na sjajnoj nedjelji, čestitke njegovom timu, uradili su sjajan posao. Odigrao je mnogo mečeva u tri seta i zaslužio je da se nađe u finalu. Nije imao sreće danas, ali se nadam da će da se nađe na Mastersu u Londonu da će završiti sezonu onako kako želi. Zahvaljujem se organizatorima, ovo je vjerovatno najbolji turnir na svijetu u ovoj kategoriji, igrači se odjećaju kao kod kuće, osjećamo da smo dobrodošli čim stignemo. Svake godine raste broj gledalaca, turnir je sve popularniji. Na kraju, hvala mom timu, svim navijačima koji su došli na finale i koji su davali Žou i meni mnogo energije. Dali smo sve od sebe na terenu, bilo je zadovoljstvo igrati i vidimo se sljedeće godine", rekao je Đoković nakon meča.

Bio je ovo njihov 20. međusobni duel, a srpski teniser je upisao 14. pobjedu.

Đoković je tako stigao do 57. trofeja u karijeri, 25. iz Masters serije i devetog ove sezone.

Ovo mu je bila 73. pobjeda ove sezone uz samo pet poraza.

Đokoviću je ovo treća titula u Šangaju, prethodno je najbolji bio 2012. i 2013. godine, čime je postao rekorder.

Dvije ima Endi Marej, koga je pregazio u polufinalu.

Sa 25. titula iz Masters serije prestigao je Rodžera Federera (24), a ispred njega je sada samo Rafael Nadal (27).

"Prije svega želim da čestitam Novaku na ovoj tituli. Ima ih mnogo, ali i dalje ima tu strast za igrom i to je ono što mi se jako dopada. Takođe, želio bih da se zahvalim svima na tribinama što su nas podržali. Mi smo daleko od kuće i lijepo je imati ovakvu podršku, hvala svima. Hvala organizatorima i nadam se da ću igrati ovdje još mnogo godina", rekao je Francuz.

Bonus video: