Đoković lako pobijedio Lopesa za plasman u četvrtfinale, Nadal bolji od Raonića

3 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.10.2015. 16:39h

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju - srpski teniser je danas pobijedio 17. tenisera svijeta, Španca Felisijana Lopesa sa 6:2, 6:3.

Teniseri su na početku prvog seta osvajali gemove na svoj servis, sve do šestog, kada je prvi reket svijeta napravio brejk i poveo sa 4:2. U narednom gemu Lopes je imao tri brejk lopte, ali nije uspio da ih iskoristi pa je Đoković poveo sa 5:2, a poslije gema na svoj servis osvojio je prvi set.

Đoković je u četvrtom gemu drugog seta oduzeo servis Lopesu, tu prednost je sačuvao do kraja i za sat i 11 minuta, poslije treće meč lopte ostvario pobjedu, 70. u sezoni.

"Odrastao sam tako da uvijek gledam kako da napredujem. I dalje vjerujem da u mojoj igri ima udaraca, koji mogu da se izvedu bolje. To me vuče i motiviše da budem bolji", rekao je Đoković.

On je dodao da ne postoji tajna njegove dobre igre u Kini, iako na turnirima u toj zemlji ima skor 35-1.

"Valjda to zavisi od toga kako se osjećaš tog dana, kao i kako protivnik igra. Ne možeš uvijek očekivati da pobjeđuješ ubjedljivo, ali meni to polazi za rukom u posljednjih nedjelju i po dana. Očigledno to dodatno utiče na moje samopouzdanje", rekao je Đoković.

Đoković će u četvrfinalu igrati protiv Australijanca Bernarda Tomića, 20. na ATP listi, koji je savladao 11. tenisera svijeta Francuza Rišara Gaskea sa 6:3, 6:7 (1-7), 6:4.

Derbi osmine finala, između osmog nosioca Rafaela Nadala i devetog, Miloša Raonića, pripao je španskom teniseru. Rafa je slavio u dva seta, 6:3, 7:6 (7:3) nakon 102 minuta igre.

Nadal je zasluženo slavio, pošto je Raoniću dozvolio samo jednu brejk priliku i to u drugom gemu odlučujućeg seta.

Bila je to šesta pobjeda Nadala u sedam međusobnih okršaja i revanš Raoniću za bolan poraz u četvrtfinalu Mastersa u Indijen Velsu ove godine.

Rival Nadalu u četvrtfinalu 4.783.320 miliona dolara vrijednom turniru biće Stanislas Vavrinka. Švajcarac je u tri seta savladao Hrvata Marina Čilića (7:5, 6:7, 6:4).

Endi Marej je igrao tri seta da bi na kraju savladao Džona Iznera sa 6:7 (4-7), 6:4, 6:4, dok je Žo-Vilfred Conga pobijedio Francuza Albera Ramosa sa 6:7 (5-7), 7:5, 6:4.

Pobijedio je i Tomaš Berdih, koji je bio bolji od Žila Simona sa 6:3, 6:3.

Ispao je Japanac Kei Nišikori, od Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 7:6 (12-10), 7:6 (7-3).

Bonus video: