Danka Kovinić u drugom kolu Tjanđina, ispala Peneta

0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Chinaopen.com
Danka Kovinić, Foto: Chinaopen.com
Ažurirano: 13.10.2015. 08:05h

Danka Kovinić plasirala se u drugo kolo WTA turnira u kineskom Tjanđinu - najbolja crnogorska teniserka je u prvom kolu eliminisala Ukrajinku Katerinu Bondarenko, 79. teniserku svijeta, sa 6:4, 6:1, za tačno sat igre.

Danka je prvi brejk u prvom setu napravila u sedmom gemu za vođstvo od 4:3, ali je Ukrajinka uzvratila u sljedećem gemu i izjednačila rezultat. Ipak, naša teniserka je ponovo u devetom gemu oduzela servis protivnici, a onda je na svoj servis stavila tačku na prvi set.

U drugom setu dileme nije bilo, Kovinić je tri puta napravila brejk, a u sedmom gemu je iskoristila drugu meč loptu i pobijedila.

Dvadesetogodišnja Novljanka, trenutno 75. na WTA listi, će u drugom kolu igrati protiv sedam godina starije Brazilkinje Teliane Pereire, 46. na WTA listi, koja je u prvom kolu porazila Japanku Nao Hibino sa 7:5, 6:2.

To će biti prvi međusobni duel dvije teniserke.

Iznenađenje dana na ovom turniru priredila je malo poznata ukrajinska teniserka, Ljudmila Kićenok, koja je na startu turnira eliminisala prvog nosioca, Italijanku Flaviju Penetu sa 6:3, 7:5.

Kićenok, koja je u glavni žrijeb stigla iz kvalifikacija, zauzima 414. mjesto na WTA listi, dok je Peneta, aktuelna šampionka US opena, na osmom mjestu.

Peneta je u drugom setu spasila čak sedam brejk lopti. al je na kraju, poslije sata i 36 minuta igre, potpisala "kapitulaciju".

Italijanska teniserka je poslije osvajanja najveće titule u karijeri, na US Openu, najavila da će krajem sezone završiti karijeru, iako je kasnije ostavila mogućnost da se predomisli i zaigra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Turnir u Tjanđinu igra se za nagradni fond od 600.000 dolara.

Bonus video: