Đoković pregazio Iznera, u polufinalu Pekinga protiv Ferera

2 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta/AP
Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.10.2015. 12:57h

Novak Djoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Pekingu, nakon nove ekspresne pobjede - prvi teniser svijeta je danas u četvrtfinalu, za samo 52 minuta, savladao Amerikanca Džona Iznera rezultatom 6:2, 6:2.

Đoković je, jednostavno, "pregazio" i napravio još jedan korak ka odbrani titule, i upisao 27 pobjedu na turniru koji je već osvajao pet puta u karijeri, i na kojem je nakon meča sa Iznerom osvojio 23 uzastopna seta.

Srpski teniser je napravio četiri brejka protiv trenutno 13. igrača na ATP listi, po jedan u ranoj fazi u oba seta, a zatim još po jednom pred kraj

Protiv jednog od najboljih servera na svijetu, Đoković je još jednom potvrdio da ima, po mišljenju velikog broja teniskih stručnjaka, najbolji ritern svih vremena.

Novak je napravio dva brejka u prvom setu u kojem je Izner ubacio 85% prvog servisa.

Tokom ove sezone Amerikanac osvaja 80% poena kada ubaci prvi servis, a u prvom setu duela sa Novakom osvojio je samo 11 od 23, odnosno "mršavih" 48%.

Ni do kraja meča Izner nije mnogo popravio statistiku, a ukupno je osvojio 50% poena na prvi servis.

"Odigrao sam sjajan meč. Činjenica da je Izner imao visoki procenat prvog servisa, kao i to da sam pravio brejkove govori o kvalitetu mog riterna, koji je očigledno bio ključ pobjede", rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije naglasio je da izvor njegove motivacije leži u želji da stalno napreduje.

" Uvijek pokušavam da napredujem i svaki put kada sam na terenu želim da budem bolji", rekao je Đoković.

Đoković se u meču za finale sastaje sa Špancem Davidom Fererom, sedmim teniserom na ATP listi, koji je savladao Jena Hsuna Lua iz Kineskog Tajpeha sa 6:3, 6:1. Đoković protiv Ferera vodi 15:5 u međusobnim mečevima.

U polufinalu je i osmi teniser svijeta Rafael Nadal, koji je savladao Amerikanca Džeka Soka sa 3:6, 6:4, 6:3.

Španac je tako drugi put u isto toliko okršaja Soka.

Nadal, osvajač titule iz 2005. godine, u polufinalu će se sastati sa Fabijom Fonjinijem, koji je savladao Pabla Kuevasa sa 6:1, 2:6, 6:2.

Nadal sa Fonjinijem ima pozitivan skor 5-3, ali mu ove sezone Italijan zadaje mnogo muka, pošto je dobio tri od njihova četiri okršaja, od čega je najznačajnija u trećem kolu US opena (3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4).

Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 3.944.715 dolara.

Bonus video: