Marej žrtvuje ATP finale zbog Dejvis kupa?

Odluka o „žrtvovanju” ATP finala uslijediće ukoliko Belgijanci odluče da se finale igra na šljaci
50 pregleda 2 komentar(a)
Džejmi Marej i Endi Marej, Foto: Beta/AP
Džejmi Marej i Endi Marej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.09.2015. 09:47h

Najbolji britanski teniser Endi Marej bi mogao da propusti ATP finale u Londonu kako bi se što bolje spremio za završne duele Dejvis kupa.

Škot je za vikend predvodio Veliku Britaniju do finala Dejvis kupa, pošto je donio sva tri boda u trijumfu nad Australijom.

Odluka o „žrtvovanju” ATP finala uslijediće ukoliko Belgijanci odluče da se finale igra na šljaci. Obračun za „salataru“ na programu je od 27. do 29. novembra u „Flanders Ekspo areni” u Gentu, dok će turnir u Londonu biti održan sedmicu ranije.

Teniski savez Belgije ima dvije sedmice da potvrdi na kojoj podlozi će finale biti igrano, ali se očekuje šljaka, koju su birali u prethodnih šest mečeva na domaćem terenu.

„Nastup u ‘O2 areni’ će definitivno biti pod znakom pitanja ukoliko budemo igrali na šljaci. Onda ću trenirati na šljaci i pripremati se kako bih bio spreman za finale”.

„Vidjeli ste prošle godine, u slučaju Rodžera Federera, da su mečevi u ‘O2 areni’ ekstremno teški i zahtjevni. Ako dođete do finala u nedjelju potrebno vam je slobodno vrijeme. Ne možete igrati pet mečeva protiv najboljih igrača na svijetu i onda ostati bez odmora”, rekao je Marej za BBC.

Teniser iz Danblejna je 2013. operisao leđa, a problem se ponovo pojavio tokom meča sa Australijom, zbog čega će mu biti potrebno više vremena za oporavak.

„Ako bih igrao i kojim slučajem stigao do finala, potom uzeo nekoliko dana odmora, to bi značilo da bih imao samo dva dana na šljaci za pripremu prije nego što počne finale Dejvis kupa. To mi ne bi bilo dovoljno. Potrebno mi je više vremena na šljaci kako bi se moja leđa adaptirala”, dodao je Marej.

Britanci na titulu u Dejvis kupu čekaju od 1936. godine, a ukupno imaju devet ‘salatara’.

Bonus video: