Britanci u finalu nakon 37 godina, sa Belgijom za "salataru"

Drugi finalista je Belgija, koja je u posljednji dan ušla sa minusom protiv Argentine. Nadu je vratio David Gofan trijumfom nad Dijegom Švarcmanom (6:3, 6:2, 6:1), a publiku u Briselu je obradovao Stiv Darsis kada je savladao Federika Delbonisa (6:4, 2:6, 7:5, 7:6)
1 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.09.2015. 18:00h

Teniska reprezentacija Velike Britanije plasirala se danas u Dejvis kupa prvi put poslije 37 godina, pošto je u Glazgovu povela sa nedostižnih 3:1 protiv Australije, trijumfom Endija Mareja nad Bernardom Tomićem 7:5, 6:3, 6:2.

Treći teniser svijeta je savladao 23. igrača na ATP listi za sat i 48 minuta.

“Mnogo znači ostvariti pobjedu za svoju zemlju i saigrače. Publika je bila nevjerovatna od prve do posljednje loptice. Da budem iskren, nisam se dobro osjećao cijele sedmice, imao sam problema sa leđima, ali sam morao da to prevaziđem, pošto mi je tu čitava porodica - majka, otac, supruga, baka, svekrva”, rekao je Marej poslije meča.

“Srećan sam što smo prošli u finale. Znali smo da će biti teško, Australija ima mnogo iskustva, ali dobro smo se borili tokom cijelog vikenda. Bila bi velika stvar osvojiti trofej, ali ima još mnogo do toga”, dodao je 28-godišnji Škot.

Drugi finalista je Belgija, koja je u posljednji dan ušla sa minusom protiv Argentine. Nadu je vratio David Gofan trijumfom nad Dijegom Švarcmanom (6:3, 6:2, 6:1), a publiku u Briselu je obradovao Stiv Darsis kada je savladao Federika Delbonisa (6:4, 2:6, 7:5, 7:6).

Finale će se igrati od 27. do 29. novembra u Belgiji.

Bonus video: