Nina Kalezić eliminisana u prvom kolu

215 pregleda 0 komentar(a)
Nina Kalezić, Foto: ITF
Nina Kalezić, Foto: ITF
Ažurirano: 14.09.2015. 19:33h

Jedina crnogorska teniserka u glavnom žrijebu, Nina Kalezić poražena je u prvom kolu “Rojal kupa”, koji se od danas, na terenima Teniskog kluba As iz Podgorice, igra za nagradni fond od 25 hiljada dolara.

Od nje je bolja bila Italijanka Đoja Barbijeri, peta kosturašica turnira, sa 6:0, 6:1.

Prvog dana turnira na programu je bilo šest mečeva u singlu i tri u dublu.

Prva nositeljka, Jana Fet iz Hrvatske, pobijedila je Brazilku Lauru Pigozi, i to poslije preokreta - 3:6, 6:1, 6:0. Na gotovo identičan način uspjeh je ostvarila i treća nositeljka, Fiona Fero, protiv Milane Spremo iz Srbije - 4:6, 6:3, 6:0, a u sljedećem kolu igrati sa još jednom predstavnicom Srbije, Barbarom Bonić koja je bila dominantna protiv sunarodnice Tamare Tomić dva puta po 6:1.

Čehinja Pantukova bila je bolja od Šveđanke Filip 6:0, 6:1. Na kraju, četvrta nositeljka, Barbara Has, upisala je sigurnu pobjedu protiv Letonke Marčinkevice - 6:3, 6:2.

U dublu, Andrea Ćetković i Ivana Klaić su u crnogorskom duelu bile bolje od Marije Radosavović i Zorane Samardžić 6:1, 6:3. Sljedeće rivalke su Poljakinja Kava i Hrvatica Njirić.

I Nikoleta Bulatović i Nina Kalezić prošle su dalje, pošto je par iz Srbije, Erić/Spremo, zbog povrede Spremo, morao da preda meč već u uvodnom dijelu prvog seta, pri rezultatu 2:1 za naše teniserke koje će se u narednom kolu sastati sa italijansko-hrvatskim parom Barbijeri/Fet.

Naša Dženita Zverotić i Boba Kotlica iz Srbije nijesu ni zaprijetile dominantnom paru Marinković/Pigozi koji je trijumfovao 6:0, 6:0.

Sjutrašnji program kreće u 11 sati.

Bonus video: