Hrvati bez Marina Čilića protiv Brazila

“Nažalost, opet se umiješala povreda koju sam zaradio na US openu i dodatno se pogoršala u posljednja dva meča”, rekao je Čilić
0 komentar(a)
Marin Čilić, Foto: Reuters
Marin Čilić, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.09.2015. 13:30h

Hrvatska Dejvis kup reprezentacija će protiv Brazila u kvalifikacijama za Svjetsku grupu biti bez Marina Čilića, koji je zbog povrede skočnog zgloba, zarađene na US openu, odustao od dolaska u Brazil i po savjetu doktora nekoliko dana će odmarati.

“Marin neće doći. Povreda koju je vukao dva posljednja meča je prevelika i preriskantna da bi došao u Brazil i igrao meč na tri osvojena seta za nekoliko dana. Otok mu je dosta veliki, mora da miruje pet-šest dana i ne bi bio u stanju da igrati”, rekao je selektor Željko Krajan.

Čilić je posljednjih mjeseci dosta govorio o želji da se Hrvatska i sljedeće godine nađe u Svjetskoj grupi, pa da potom krene u pokušaj još jednog osvajanja “salatare”, ali će vjerovatno morati da sačeka neku novu šansu.

“Jako mi je žao što ni ovog puta neću biti u reprezentaciji, iako sam se radovao susretu protiv Brazila. Nažalost, opet se umiješala povreda koju sam zaradio na US openu i dodatno se pogoršala u posljednja dva meča. Savjet doktora je da nekoliko dana provedem u potpunom mirovanju, ne smijem ni da treniram”, rekao je Čilić.

Bonus video: