Đoković: Ove godine sam uživao više nego 2011.

"Ovo je nevjerovatna sezona za mene, pored 2011. godine najbolja u karijeri. Ali, sada uživam još više jer sam otac i suprug. Ovakvi uspjesi daju mi veću motivaciju da nastavim još bolje", istakao je Đoković.
35 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2015. 03:39h

Pogledao je put lože, pokazao na srce i mirno otišao ka mreži da mu Rodžer Federer stisne ruku... Novak Đoković je u finalu US opena slavio sa 6:4, 5:7, 6:4 i 6:4 i tako došao do druge titule na US openu, a 10. grend slem titule ukupno.

"Prije svega, moram da izrazim divljenje za Rodžera, on još i sada napreduje, čak i sada je sposoban da podigne nivo svoje igre. Imam nevjerovatmo poštovanje za njega, kad igrate protiv njega znate da igrate protiv vjerovatno najboljeg u istoriji. Natjerao me da pružim svoje najbolje izdanje, znao sam da će biti agresivan i dati sve od sebe. Nevjerovatno šta sam učinio", kazao je Đoković u svom prvom obraćanju.

Najbolji teniser današnjice igrao je ove godine sva četiri grend slem finala, izgubio je samo Rolan Garos. Tako je bilo i 2011. godine.

"Ovo je nevjerovatna sezona za mene, pored 2011. godine najbolja u karijeri. Ali, sada uživam još više jer sam otac i suprug. Ovakvi uspjesi daju mi veću motivaciju da nastavim još bolje", istakao je Đoković.

Završnica meča je bila izuzetno uzbudljiva, Đoković je vodio 5:2 i servirao za meč, Federer smanjio na 5:4 i imao tri brejk lopte u 10. gemu trećeg seta, ali je Đoković sve to spasio i iskoristio prvu meč loptu.

"Imao sam 5:2, pomislio sam da ću lako završiti posao i malo se opustio. Ali, Rodžer me tjerao da se borim za svaki poen, do posljednjeg. Laknulo mi je kada sam vidio da posljednja lopta ide u aut", zaključio je Novak Đoković, koji je za titulu zaradio 3,3 miliona dolara, i još 500 hiljada za drugo mjesto na turnirima US serije.

Federer je pružio maksimum, ali protiv boljeg od sebe nije mogao više.

"Uživao sam, čestitam Đokoviću na pobjedi, on je veliki šampion. Doći ću i iduće godine", kazao je burno pozdravljeni Federer, koji nije uspio da osvoji svoju šestu titulu na US openu.

U međusobnim duelima Đokovića i Federera rezultat je sada izjednačen - 21:21.

Galerija

Bonus video: