Đoković poslije plasmana u polufinale: Dobro je što se završilo u četiri seta

"Igrao sam konstantno i na kraju imao sreće što sam prošao u četiri seta. Polufinale US opena je veliki uspjeh i nadam se da ću moći da nastavim", rekao je Đoković
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2015. 08:15h

Uz poteškoće, baš kao i u osmini finala protiv Bautista-Aguta, Novak Đoković je izgubio set, ali se i plasirao u polufinale US opena.

Najbolji igrač svijeta je savladao španskog veterana Felisijana Lopesa (6:1, 3:6, 6:3, 7:6) poslije dva sata i 41 minut igre, te tako zakazao duel sa aktuelnim šampionom Marinom Čilićem.

Hrvat je sinoć u pet setova bio bolji od Žo-Vilfreda Conge nakon što je iskoristio petu meč loptu.

"Igrao sam konstantno i na kraju imao sreće što sam prošao u četiri seta. Polufinale US opena je veliki uspjeh i nadam se da ću moći da nastavim", rekao je Đoković i dodao kako nikada nije lako protiv Felisijana:

"Lopes je jedan od rijetkih tenisera koji igra servis volej i na prvi i drugi servis. Morate da čekate svoju šansu, protiv ovakvog igrača ne dobijaš mnogo brejk prilika", kazao je prvi teniser svijeta.

Sada se sprema za Čilića.

"Biće, naravno, puno posla", istakao je Đoković.

Drugi polufinalni par tek treba da bude poznat. Sastaće se bolji iz duela Stanislas Vavrinka - Kevin Anderson i Rodžer Federer - Rišar Gaske.

Bonus video: