Kristina Mladenović u četvrtfinalu

Kćerki nekadašnjeg jugoslovenskog rukometnog golmana Dragana Mladenovića, koja nastupa za Francusku, najveći uspjeh do sada je bilo 3. kolo na najvećim turnirima, do kojeg je stizala tri puta. U Njujorku je, zasada, otišla dva koraka dalje, pošto je u osmini finala savladala Jekaterinu Makarovu sa 7:6, 4:6, 6:1
67 pregleda 4 komentar(a)
Kristina Mladenović, Foto: Reuters
Kristina Mladenović, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2015. 08:58h

Djevojka koja je 2009. igrala dva juniorska finala grend slemova i osvojila titulu na Rolan Garosu je počela da pokazuje klasu i u seniorskoj konkurenciji - 22-godišnja Kristina Mladenović je ušla u četvrtfinale US opena.

Kćerki nekadašnjeg jugoslovenskog rukometnog golmana Dragana Mladenovića, koja nastupa za Francusku, najveći uspjeh do sada je bilo 3. kolo na najvećim turnirima, do kojeg je stizala tri puta.

U Njujorku je, zasada, otišla dva koraka dalje, pošto je u osmini finala savladala Jekaterinu Makarovu sa 7:6, 4:6, 6:1.

Imaće veliku šansu da se popne i stepenicu više, pošto u četvrtfinalu igra sa Robertom Vinći. Italijanka nije igrala rano jutros, jer joj se Oženi Bušar predala zbog nesvakidašnje povrede - okliznula se u svlačionici nakon pobjede nad Dominikom CIbulkovom i zaradila potres mozga.

Mladenovićeva, koju svi u WTA turu zovu Kiki, ima dvije grend slem titule u miks-dublu - 2013. na Vimbldonu i 2014. na Australian openu u paru sa Danijelom Nestorom. Tu je proradila srpska veza, jer je on rođen u Beogradu 1972. pod prezimenom Nestorović...

Bonus video: