Kovinić platila ceh za 74 neiznuđene greške

Kovinić je meč završila sa 74 neiznuđene greške i 44 vinera, naspram 18 Šmidlove
81 pregleda 3 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Danka Kovinić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.09.2015. 10:31h

Crna Gora ostala je bez jedine predstavnice na otvorenom prvenstvu Amerike, pošto je Novljanka Danka Kovinić zaustavljena u 2. kolu od Slovakinje Ane Karoline Šmidlove makon 164 minuta igre (4:6, 7:5, 4:6). Tačnije, velike borbe dvije 20-godišnjakinje na terenu 11, koju su slovački mediji nazvali "Drama straha".

A meč je odlučila nestrpljivost naše teniserke, koja je napravila čak 74 neiznuđene greške, nasparam 36 slovačke teniserke. Kovinić je željela pobjedu, možda i previše jer je ispucala čak 44 vinera, naspram tek 18 protivnice koja je strpljivo čekala greške. A Kovinić ih je pravila u nizu, pa je već na prvi servis protivnice ispustila dvije brejk lopte. Nervozu Kovinić je iskoristila Šmidlova da dođe do 5:1. Kovinić je napokon počela da pogađa za tri uzastopna gema, ali je u desetom gemu Slovakinja zadržala servis i dobila set.

U drugom je Danka od starta bila bolja, i dobila ga je tek na četvrtu set priliku. Kovinić je nervozno ušla u odlučujući set, gubila je sa 4:0, da bi stigla do gema zaostatlka 4:5, ali je Šmidlova uspjela da iskoristi osmu meč loptu za prvi plasman u treći krug nekog od grend slem turnira. I ne samo to, već i da dobije 130 ATP poena i obezbijedi iznos od preko 120.000 dolara.

Danka je u Njujorku ponovila svoj najbolji rezultat na grend slem turnirima, ali ostaje žal za propšuštenom prilikom protv najbolje igračice WTA u julu mjesecu, Šmidlove. O tome svjedoče iskorišćene tek četiri od 15 brejk šansi, dok je Slovakinja od 12 realizovala pet. Porazu Kovinić kumovao je i loš drugi servis, tek 36 odsto osvojenih poena naspram 50 odsto Šmidlove.

Kovinić je u ranijim okršajima pokazala da može da igra sa Šmidlovom koja će na narednoj rang listi biti ispod 30. mjesta, poštoo je dobila prije godinu na sličnoj podlozi u Seulu, istina nakon tri sata borbe.

Bonus video: