Đoković: Poslao sam jasnu poruku

Đokovićev rival u 2. kolu biće Austrijanac Hajder-Maurer, koji je iznenađujuće u 1. kolu, i to u pet setova, eliminisao Kanađanina Pospišila
6 komentar(a)
đoković, Foto: Beta-AP
đoković, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.09.2015. 09:32h

Novak Đoković plasirao se u 2. kolo US opena dominantnom pobjedom protiv Brazilca Žoaa Suoze (6:1, 6:1, 6:1), a večeras će isto pokušati da urade njegovi glavni rivali u Njujorku - Rodžer Federer i Endi Marej.

Oko 20.30 po evropskom vremenu Federer bi trebalo da počne duel protiv Argentinca Leonarda Majera, dok Mareja čeka teži posao - rival je kontroverzni Australijanac grčkog porijekla Nik Kirgios, a meč je posljednji na glavnom terenu "Artur Eš" (oko 1 sat poslije ponoći).

Đoković smatra da je partijom na otvaranju poslao jasnu poruku svojim rivalima...

"Ovakvim pobjedama činiš da se osjećaš dobro na terenu, iako to nekada nije lako na početku turnira. Bio sam dominantan i to mi donosti dodatno samopouzdanje, a to je i neka vrsta poruke svima ostalima. Svi mi gledamo kako rivali igraju, kako napreduju. Zato je važno da na terenu imam pravi intenzitet i da šaljem dobru poruku", poručio je Đoković.

Njegov rival u 2. kolu biće Austrijanac Hajder-Maurer, koji je iznenađujuće u 1. kolu, i to u pet setova, eliminisao Kanađanina Pospišila (6:4, 3:6, 6:7, 6:0, 6:1).

"Želim da nastavim ovako jer ako budem igrao kao danas mogu svakoga da pobijedim", dodao je Đoković, uz tvrdnju da se fantastično osjeća u Njujorku, na terenu gdje je igrao pet finala, ali i osvojio samo jednu titulu.

"Veoma sam srećan što sam ovdje, na jednom od najvećih turnira na svijetu. Sviđa mi se nov izgled i jedva čekam da vidim kako će izgledati kada krov bude završen".

Bonus video: