Serena u lovu na istoriju

Najbolja teniserka svijeta želi da dostigne rekord Štefi Graf od 22 grend slem titule. Kod tenisera favoriti Đoković, Federer i Marej
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.08.2015. 10:04h

Hoće li djevojka koju gotovo svi smatraju najboljom teniserkom svih vremena dostići rekorderku Štefi Graf? Može li Rodžer Federer do 18. grend slem titule ili će Novak Đoković postati tek peti igrač u open eri, a osmi u istoriji sa dvocifrenim brojem pehara na najvećim turnirima?

Pred 135. izdanje US opena mnogo je pitanja, a samo se zna da će u centru pažnje biti Serena Vilijams i njena potjera za kalendarskim grend slemom i dostignućem legendarne Njemice.

Uostalom, koliko su Amerikanci sigurni da će njihova ljubimica ostvariti snove, govori i činjenica da su karte za finale ženskog singla na najvećem teniskom stadionu na svijetu, „Artur Ešu”, razgrabljene čim su se pojavile u prodaji...

Mekinro: Ona je najbolja svih vremena

Djevojka koja 26. septembra slavi 34. rođendan je ove sezone odigrala 50 mečeva i izgubila samo dva. Stručnjaci su zapanjeni sa kakvom lakoćom igra.

"Za mene je ona najbolja teniserka svih vremena", jasan je bio Džon Mekinro.

Nekadašnja selektorka Fed kup tima SAD, a sadašnja komentatorka ESPN-a, Meri-Džo Fernandes, apostofira mentalnu snagu sjajne sunarodnjakinje.

"Daleko od toga da je imala rutinski posao na bilo kojem grend slemu. Izgubila je devet setova, mučila se, ali je nekako pronašla način da dobije svaki meč. I to radi u srednjim 30-im godinama. Odlika velikana je da mogu da osvajaju najveće titule kada ne igraju najbolje", naglasila je Fernandez.

Najbolja teniserka planete će otvoriti večernji program na „Artur Ešu” (1 čas poslije ponoći po našem vremenu) protiv Ruskinje Vitalije Djatćenko.

Ana i Dominika otvaraju turnir na „Artur Ešu”

Dnevni program je rezervisan za srpske nade - u 17 časova po našem vremenu na centralni teren izlaze Ana Ivanović i Dominika Cibulkova, nakon njih Venus Vilijams i Moniga Puig, a potom i Đoković, koji se sastaje sa Žoaom Souzom.

Srpski teniser je ove sezone nastupio na 11 turnira i samo na jednom nije stigao do finala. Osvojio je šest titula, uključujući Australian open i Vimbldon, ali je izgubio posljednja dva - od Endija Mareja u Montrealu i Federera u Sinsinatiju.

Njih trojica su i po mišljenju stručnjaka i bukmejkera glavni favoriti - kvota na 28-godišnjeg Srbina je 2,10, na njegovog vršnjaka iz Škotske 4,50, a na Fedeksa 5.

Danka sjutra na terenu

U Njujorku nastupa i Danka Kovinić, koja će protiv najprijatnijeg iznenađenja prethodnog US opena, Aleksandre Krunić, igrati sjutra.

Bonus video: