Đoković: Rivalstvo sa Federerom i Nadalom mnogo je uticalo na moj razvoj

"Čast je igrati u Federerovoj eri, ali i Nadalovoj, jer me obojica čine boljim nego što sam bio. Igrao sam mnogo puta protiv njih dvojice, preko 40 mečeva sam imao i sa Nadalom i sa Federerom, na terenima različitih podloga... "
88 pregleda 4 komentar(a)
Đoković i Federer, Foto: Reuters
Đoković i Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2015. 09:46h

U intervjuu za američku stanicu ESPN, najbolji teniser svijeta Novak Đoković je pričao o rivalstvu sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Čast je igrati u Federerovoj eri, ali i Nadalovoj, jer me obojica čine boljim nego što sam bio. Igrao sam mnogo puta protiv njih dvojice, preko 40 mečeva sam imao i sa Nadalom i sa Federerom, na terenima različitih podloga... Kada sam se probijao ka vrhu, 2007, osvojio sam nekoliko velikih turnira, igrao sa Rodžerom finale US Opena, što je bilo moje prvo grend slem finale. To, naravno, u vašoj glavi može da otvori razna vrata: ja sam povjerovao da mogu da se nadmećem sa njim na tom, vrhunskom nivou".

U nedjelju počinje US open, posljednji grend slem turnir u godini, a Đoković je ponovo prvi favorit da u Njujorku osvoji svoju drugu titulu.

"Nekoliko godina sam morao naročito da psihički poradim na sebi, jer sam gubio te velike mečeve od Rodžera i Rafe. Nisam mogao da napravim taj iskorak. Ali, upravo zbog takvih događaja, zbog tih poraza, postao sam jači igrač, jača ličnost i shvatio šta je potrebno uraditi da biste mogli da pobijedite takve tenisere. Naravno, taj rivalitet sa njima dvojicom je jako pozitivno uticao na moj razvoj", rekao je Novak.

Bonus video: