Đoković spasao dvije meč lopte protiv Gulbisa i plasirao se u polufinale

55 pregleda 20 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.08.2015. 01:44h

Bio je na pragu eliminacije, ali je, kao mnogo puta u karijeri, uspio da se vrati u život i na kraju slavi - Novak Đoković je u polufinalu Rodžers kupa u Montrealu, pošto je u četvrtfinalu bio bolji od Letonca Ernesta Gulbisa sa 5:7, 7:6 (9-7), 6:1, nakon dva sata i 31 minut igre.

Đoković je došao do šeste pobjede u sedmom međusobnom duelu, koji je počeo sa četiri i po sata zakašnjenja nakon što je kiša poremetila program turnira kanadskom gradu.

Gulbis je imao dvije meč lopte u drugom setu, u taj-breku, kod 6:4, ali nije uspio da ih iskoristi. Đoković je nakon izjednačenja potpuno dominirao u trećem setu, sa tri brejka, i izborio prolaz u polufinale.

Imao je Đoković svoju šansu da dobile prvi set, jer je imao brejk i vođstvo od 4:2, vodio je i 5:4, ali je Gulbis sa tri uzastopna gema poveo 1:0. Na tome je, međutim, stao...

Đoković je imao as više od protivnika (10:9), manje vinera (25:27), ali i manje neiznuđenih grešaka (35:48).

Imao je više osvojenih poena i nakon prvog (80 - 69 %) i drugog (63 - 49 %) servisa.

Iskoristio je pet od devet brejk prilika, dok je Gulbis imao polovičan uspjeh - tri od šest.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Francuza Žeremija Šardija, koji je pobijedio Amerikanca Džona Iznera, čak nakon tri taj-breka, sa 6:7 (9-11), 7:6 (15-13), 7:6 (7-4), poslije tri sata i sedam minuta maratonske igre, uz prekid zbog kiše.

U preostalim četvrtfinalnim mečevima kasnije se sastaju Rafael Nadal (Španija) - Kei Nišikori (Japan) i Žo-Vilfred Conga (Francuska) - Endi Marej (Velika Britanija).

Masters u Montrealu igra se za ukupan nagradni fond od 4,17 miliona dolara, a titulu brani Conga.

Bonus video: