Mario Aleksić osvojio titulu

228 pregleda 0 komentar(a)
Mario Aleksić, Foto: TK Eminent
Mario Aleksić, Foto: TK Eminent
Ažurirano: 14.08.2015. 19:15h

Mario Aleksić je pobjednik međunarodnog teniskog turnira do 14 godine iz kalendara „Tenis Europe“ - „Eminent open“.

Aleksić je u finalu trijumfovao protiv protiv 2. Nosioca, Rumuna Dragosa Petre Popeanga sa 6:3, 0:6, 6:1.

Na putu do finala, Mario je savladao Danila Kotova (Rusija) sa 3:6, 6:2, 6:2, Dražena Petrovića (BiH) sa 6:0, 6:2, Dušana Milanovića (Srbija) 6:2, 6:1 i u polufinalu Petra Bara Birjukova (Rusija) sa 6:1, 6:2.

Kod dječaka u singlu je učestvovalo 13 tenisera iz Crne Gore, a pored Aleksića, i Budimir Tomanović je postigao veliki uspjeh plasmanom u polufinale turnira, u kojem je poražen od Popeanga sa 6:1, 6:3.

Tomaš Pejanović je stao u četvrtfinalu, dok su do 2. Kola stigli Aleksa Krivokapić, Matija Samardžić i Mladen Novović.

U ženskoj konkurenciji igralo se rusko finale - Polina Šitikova je trijumfovala protiv Ekaterine Vinjik, rezultat 5:7, 6:3, 6:4.

Kod djevojčica u singlu nastupilo je devet takmičarki iz Crne Gore, a najveći uspjeh od njih je postigla Edisa Hot koja se plasirala u četvrtfinale. Prvo kolo je prošla samo Andrea Ćetković.

Pored singlova odigrani su i dublovi, gdje su dječaci iz Crne Gore postigli zapažene rezultate - 1. mjesto je osvojio par Vuk Vuksanović (Crna Gora) / Sava Radović (Srbija), koji je u finalu bio bolji od crnogorskog para Aleksa Krivokapić/Budimir Tomanović.

Na turniru u Podgorici, od 8. avgusta do danas, učestvovalo je 70 dječaka i djevojčica uzrasta do 14 godina. Pored crnogorskih predstavnika na turniru su učestvovali i predstavnici iz: Srbije, Hrvatske, BIH, Mađarske, Slovenije, Makedonije, Rumunije, Austrije, Njemačke, Poljske, Španije Francuske, Holandije, Rusije, Ukrajine, Velike Britanije, Australije...

“Ovaj turnir je bio dobra prilika da neki crnogorski takmičari osvoje svoje prve bodove na Tennis Europe listi, a neki i da poboljšaju svoj rang”, navodi se u saopštenju TK Eminent.

Bonus video: