Kirjos "otkrio" Vavrinki: Kokinakis je spavao sa tvojom djevojkom!

257 pregleda 4 komentar(a)
Kirjos, Vekić, Vavrinka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kirjos, Vekić, Vavrinka, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.08.2015. 15:20h

Nik Kirjos je ponovo u "akciji" - tokom meča sa Stanislasom Vavrinkom, tokom meča 1. kola Rodžers kupa u Montrealu, australijanski teniser poznat po temperamentnim ispadima van terena, uvrijedljivo se obratio Švajcarcu govoreći o njegovoj djevojci, Hrvatici Doni Vekić...

"Kokinakis je spavao sa tvojom djevojkom. Žao mi je što to moram da ti kažem, drugar", rekao je Kirjos, što su uhvatile tv kamere.

Vavrinka se prošle godine razveo od svoje sada već bivše supruge i u vezi je sa hrvatskom teniserkom Vekić (127. na WTA listi), bivšom Kokinakisovom devojkom.

Vavrinka, međutim, nije odgovorio na provokaciju Kirjosa.

Žao mi je da vidim kolegu sportistu sa toliko nepoštovanja, da je to teško i zamisliti. Tako nešto ne bih rekao ni najvećem neprijatelju. Tako nizak udarac ne neprihvatljiv, ali i van svakog razuma. Ne vidim potrebu za takvim ponašanjem na terenu i van njega, i nadam se da ovo neće proći nekažnjeno od strane ATP, već da će zašititi integritet sporta koji smo teško gradili", rekao je Vavrinka.

Još direktniji je bio trener Vavrinke, Magnus Norman.

"To je bio nizak udarac, Kirjos. Nadam se da ćeš večeras oko sebe imati neke osobe koje će te naučiti neke stvari o životu. Ono je bilo, zaista, ružno", rekao je Norman.

Kirjos je pokušao da nađe opravdanje za svoje ponašanje.

"Zašto sam to izgovorio? Zato što se Vavrinka drsko ponašao prema meni. To sam izgovorio i to je to", rekao je Kirjos.

Kirjos je, inače, dobio meč, pošto mu je Vavrinka predao meč u trećem setu zbog povrede leđa pri rezultatu 7:6 (10:8), 3:6, 0:4.

Kirjos novčano kažnjen

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) kaznilo je danas Nika Kirjosa zbog "uvrijedljive opaske" koju je uputio Stenu Vavrinki.

ATP nije objavio kolika je visina kazne, ali je naveo da će detalji biti objavljeni kada kažnjeni teniser dobije zvanično obaveštenje.

Pravilnik ATP dozvoljava kazne u iznosu do 10.000 dolara za ispade verbalnog vrijeđanja ili nesportskog ponašanja.

Bonus video: