Britanci igraju protiv Australije u Glazgovu u polufinalu

68 pregleda 0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2015. 19:50h

Polufinalni duel Dejvis kupa teniskih reprezentacija Velike Britanije i Australije biće odigran u Glazgovu u septembru, sopštio je danas Teniski savez Velike Britanije (LTA).

LTA je planirao da se duel odigra od 18. do 20. septembra u mančesterskoj MEN Areni, ali je ta dvorana zauzeta zbog koncerta engleske grupe Florens end d mašin, pa će se tenis igrati u Emirejts areni u Glazgovu.

Britanci su u martu u Glazgovu u osmini finala pobijedili SAD (3:2), dok su u Londonu u četvrtfinalu prošlog mjeseca bili bolji od Francuske (3:1).

Britanci će pokušati da se plasiraju prvo finale Dejvis kupa od 1978. godine.

U međusobnim duelima sa Velikom Britanijom, Australija vodi sa 8:4.

"Uzbudljivo je što će naša ekipa ponovo igrati u Glazgovu. Uvijek je posebno igrati pred domaćom publikom i imali smo sreće što smo prethodna tri duela u Dejvis kupu bili domaćini. U Glazgovu je jedinstvena atmosfera, publika je nevjerovatna. To će biti važna nedjelja i uradićemo sve što možemo da odvedemo Veliku Britaniju u finale", rekao je treći teniser svijeta Endi Marej.

Marej ima dobar rekord u Dejvis kupu, pobijedio je u 21 od 23 mečeva u singlu.

U drugom polufinalu Dejvis kupa u Briselu će od 18. do 20. septembra igrati Belgija i Argentina. Te ekipe su do sada igrale samo jednom i pobijedila je Belgija.

Bonus video: