Samanta Stosur poslije preokreta osvojila turnir u Bad Gaštajnu

Knap je dobila prvi set, u drugom je pri rezultatu 5:4 servirala za meč, ali je dozvolila Stosur da napravi brejk i kasnije bez problema preokrene stvari u svoju korist
0 komentar(a)
Karin Knap i Samanta Stosur, Foto: Beta/AP
Karin Knap i Samanta Stosur, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.07.2015. 17:41h

Australijska teniserka Samanta Stosur osvojila je danas turnir u austrijskom Bad Gaštajnu, pošto je u finalu pobedila 43. na WTA listi, Italijanku Karin Knap sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:2).

To je druga titula u sezoni za 23. teniserku svijeta Stosur, a ukupno osma u karijeri.

Knap je danas igrala dva meča, pošto je jutros morala da igra i polufinalni duel sa zemljakinjom Sarom Erani, koju je dobila sa 7:6, 4:6, 7:5. Taj meč je trebalo juče da se odigra, ali je pomjeren za danas zbog kiše.

Knap je dobila prvi set, u drugom je pri rezultatu 5:4 servirala za meč, ali je dozvolila Stosur da napravi brejk i kasnije bez problema preokrene stvari u svoju korist.

U Bad Gaštajnu je igrala i Danka Kovinić, koja ni u šestom WTA četvrtfinalu nije upisala pobjedu, a eliminisala je upravo Stosur.

Najbolja crnogorska teniserka, ipak, mora da bude zadovoljna, jer je u paru sa Štefani Fogt iz Lihtenštajna u finalu dubla bila bolja od Lare Aruabarene i Lucije Hradecke (4:6, 6:4, 10:3). Ukupno je u singlu i dublu zaradila nešto manje od 10 hiljada eura...

Bonus video: