Ništa od revanša za Vimbldon, Kovinić opet poražena od Stosur, ali igraće finale dubla

0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Danka Kovinić, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.07.2015. 16:58h

Danka Kovinić nije uspjela da se revanširala Samanti Stosur za poraz u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona (6:4, 6:4) - najbolja crnogorska teniserka je danas poražena od Australijanke sa 6:3, 6:2, u četvrtfinalu WTA turnira u Bad Gaštajnu, nakon 67 minuta igre.

Stosur je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk, već u drugom gemu za vođstvo od 2:0, a Danka je jedino u ovom setu uspjela da spasi brejk loptu za 6:2, ali u sljedećem gemu je Australijanka na svoj servis završila posao.

Danka je izgubila svoj servis već u prvom gemu drugog seta, a protivnici je dozvolila brejk i sedmom gemu, kada je Stosur povela sa nedostižnih 5:2.

Stosur je dominirala u svim elementima, imala je pet asova (Danka nijedan), jednu duplu grešku manje (6-7), iskoristila je tri od pet brejk šansi (Novljanka nije imala nijednu priliku), a imala je i bolji procenat osvajanja poena nakon prvog (73-67 %) i drugog (61 - 41 %) servisa.

Stosur će u polufinalu igrati protiv Ruskinje Ane Karoline Šmidlove, koja je u četvrtfinalu eliminisala Njemicu Aniku Bek sa 6:2, 6:3.

Kovinić je u Bad Gaštajnu u prva dva kola bila bolja od Čehinje Katerine Sinjakove i Holanđanke Rajšel Hogenkamp.

Naša teniserka je, međutim, izborila plasman u finale turnira u dublu, pošto je u paru sa Stefani Fog iz Lihtenštajna savladala Poljakinju Katarzinu Piter i Ukrajinku Katarinu Zanevsku sa 6:3, 6:4.

Nagradni fond turnira iznosi 250 hiljada, a pobjednici u singlu će pripasti ček na 43 hiljade i 280 bodova.

Bonus video: