Marej uveo Britaniju u polufinale poslije 34 godine

Treći reket planete je upisao i treću pobjedu u tri dana i donio Britancima nedostižnih 3:1 protiv Francuske
0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Reuters
Endi Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2015. 17:15h

Poslije 34 godine pauze, Velika Britanija je ponovo u polufinalu Dejvis kupa. U zemlji u kojoj je tenis kakvim ga danas znamo izmišljen, koja ima nastariji turnir na svijetu - Vimbldon, tako dugo čekani uspjeh je donio Endi Marej.

Treći reket planete je upisao i treću pobjedu u tri dana i donio Britancima nedostižnih 3:1 protiv Francuske.

Nakon što je na terenima Kvins kluba u Londonu u petak savladao Žo-Vilfreda Congu (7:5, 7:6, 6:2), a u subotu u paru sa bratom Džejmijem bio bolji od Conge i Nikole Maua (4:6, 6:3, 7:6, 6:1), Marej je donio odlučujući poen protiv Žila Simona (4:6, 7:6, 6:3, 6:0).

„Osjećam se nevjerovatno zbog ove pobjede, potrošio sam mnogo energije. Sada ću imati mali odmor , imaću vremena da se oporavim. Vikend je bio fantastičan, naš tim je napravio veliku stvar”, rekao je Marej za BBC.

Britanija se u polufinalu sastaje sa Australijom. Posljednji put je dotle dogurala 1981. godine, kada je poražena od Argentine sa 5:0.

„Kenguri” su se polufinala domogli preokretom protiv Kazahstana, od kojeg su u Darvinu neočekivano gubili 2:0. Kada su mlade nade Tanasi Kokinakis i Nik Kirjos poraženi od Mihaila Kukuškina, odnosno Aleksandra Nedovjesova, stvar su u svoje ruke preuzeli Lejton Hjuit i Sem Grot, koji su slavili i u dublu i u singlu.

„Biće to sjajan meč. Imaju veoma iskusne tenisere, posebno Hjuita. Biće jako zanimljivo i nadam se da će biti sjajna atmosfera. Prije toga ćemo da proslavimo ovaj uspjeh. Zaslužili smo to”, zaključio je Marej.

U drugom polufinalu igraće Belgija i Argentina.

Bonus video: