Danka Kovinić opet stala u četvrtfinalu u Bukureštu

0 komentar(a)
Danka Kovinić, Foto: Http://www.empireslovakopen.sk
Danka Kovinić, Foto: Http://www.empireslovakopen.sk
Ažurirano: 17.07.2015. 19:10h

Kao i prošle godine, Danka Kovinić nije mogla dalje od četvrtfinala na WTA turniru u Bukureštu - najbolja crnogorska teniserka je danas izgubila od Slovakinje Ane Karoline Šmedlove, 60. igračice WTA liste, sa 6:2, 6:2, za samo 65 minuta igre.

Novljanka je pri vođstvu od 2:1 u prvom setu imala brejk šansu za 3:1, ali je nije iskoristila. Nakon toga su kola krenula nizbrdo, jer je Šmedlova nanizala čak devet gemova u nizu za vođstvo od 1:0 u setovima i 4:0 u drugom, kada je sve bilo odlučeno.

Istina, Danka je u prvom setu imala brejk priliku za izjednačenje na 3:3 u prvom setu, ali nije uspjela da iskoristi ni tu šansu.

Tračak nade pojavio se u drugom setu, kada je sa dva uzastopna gema smanjila na 4:2, ali je Slovakinja odlučno odbila napad protiv 30 mjesta slabije rangirane teniserke svijeta, tako što je odmah uzvratila brejkom, a onda je na svoj servis stavila tačku na meč.

Iako je imala dva asa više od protivnice (3-1), Danka je imala slabiji procenat osvojenih poena nakon prvog 54 - 71 %) i drugog (38 - 61 %) servisa.

Kovinić je iskoristila samo jednu od pet brejk prilika, dok je Šmedlova pet puta oduzela servis proprotivnici iz devet brejk prilika.

Naša teniserka je u prvom kolu pobijedila Hrvaticu Petru Martić (6:3, 6:4), dok je u drugom bila bolja od Njemice Julije Gerges (6:4, 6:7 (8-10), 6:2).

Kovinić je u Bukureštu nastupila i u dublu, ali je u paru sa Poljakinjom Katarinom Piter izgubila u prvom kolu od rumunsko-američkog dubla, Raluke Olaru i Anea Tatašvili (6:4, 6:3).

WTA turnir u glavnom gradu Rumunije igra se za nagradni fond od 226.750 dolara.

Bonus video: