Borba za prolaz u Drugu grupu

Voljom žrijeba odlučeno da naša reprezentacija nastupa u grupi B sa Estonijom i Lihtenštajnom
59 pregleda 0 komentar(a)
Dejvis kup reprezentacija, Foto: Teniski savez Crne Gore
Dejvis kup reprezentacija, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 14.07.2015. 21:48h

Dejvis kup reprezentacija Crne Gore će od sjutra do 19. jula u San Marinu, na šljaci, šesti put uzastopno nastupiti u 3. grupi Evro zone, u konkurenciji još 11 selekcija sa Starog kontinenta, sa nadom da eventualno može da se domogne plasmana u drugu grupu Evroafričke zone, kao što je bio slučaj jedino još u aprilu 2008. godine.

Voljom žrijeba određeno je da će naša reprezentacija nastupiti u grupi B sa Estonijom i Lihtenštajnom.

"Favorit je Estonija, ali mislim da naši momci imaju snage da iznenade, s obzirom na to da se nalaze u odličnoj formi. Prvi put imamo tri igrača koja se nalaze na ATP listi i Rezarta Cungua, koji sve više napreduje. Od Lihtenštajna smo objektivno kvalitetniji", rekao je selektor Dejvis kup tima Balša Milošević.

Pored najmlađeg Cungua, boje reprezentacije Crne Gore u San Marinu braniće i Ljubomir Čelebić (16-6 skor u Dejvis kupu), te braća Saveljić, Igor (4-6) i Ivan (2-3).

"Ukoliko budemo dobro igrali, imamo šansu da prođemo grupu. Svi smo u dobroj formi, atmosfera u reprezentaciji je odlična. Podržavaćemo jedni druge i nadam se dobrim rezultatima", rekao je Čelebić.

U grupi A igraće Kipar, Grčka i San Marino, u grupi C Makedonija, Norveška i Jermenija, te u grupi D (jedinoj sa četiri tima) Gruzija, Malta, Albanija i Island. Pobjednici grupa igraće u polufinalu i boriće se za plasman u finale i dva mjesta koja vode u viši rang.

Od obnavljanja nezavisnosti, Crna Gora je u Dejvis kupu do sada odigrala ukupno 29 mečeva i upisala 18 pobjeda.

Sa Estonijom se nije sastajala, dok je Lihtenštajn savladala u oba prethodna duela, 2013. (2:1) i 2014. godine (3:0).

Bonus video: