Serena Vilijams osvojila šesti trofej na Vimbldonu

6 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.07.2015. 14:57h

Teniska kraljica današnjice je opravdala ulogu favorita - Serena Vilijams je šesti put u karijeri pobijedila na Vimbldonu, pošto je danas u Londonu, u finalu, savladala Španjolku Garbinj Mugurusa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, za sat i 22 minuta igre.

To je američkoj teniserki ukupno 21. grend slem trofej u karijeri, a najbolja tenisrka svijeta je, nakon današnjeg trijumfa, postala vlasnica sva četiri grend slema u isto vreme, pošto je prethodno slavila na US openu, Australian openu i Rolan Garosu.

Sada ima šansu da eventualnom pobjedom za dva mjeseca na US openu osvoji sve te tutule u istoj kalendarskoj godini.

"Osjećaj je mnogo dobar. Ne mogu da vjerujem da stojim ovdje sa još jednim "Serena slemom". Strava je! Bilo je zadovoljstvo i privilegija da još jednom igram na ovom mjestu i da mu toliko dam. Garbinje je odigrala veoma dobar meč. Ni u jednom trenutku nisam znala kada će biti kraj susreta, jer se ona borila do samog kraja u svakom poenu. Uskoro će Mugurusa držati ovaj trofej. Srećna sam jer je meč bio dobar", kazala je Vilijamsova poslije meča.

Mugurusa, trenutno 20. na WTA listi, odigrala je svoje prvo grend slem finale u karijeri. Pružila je žestok otpor favorizovanoj protivnici.

Odmah je napravila brejk, potom povela sa 2:0 u prvom setu, i na trenutak se činilo da bi mogla do neočekivane velike prednosti.

Međutim, iskusna Amerikanka je zaigrala agresivno u nastavku, brejkom izjednačila na 4:4 i lako dobila prvi set.

U drugom setu ništa nije pokazivalo da će Vilijams morati da se pomuči dok stigne do očekivane pobjede. Dominantnom igrom povela je sa 5:1, ali je hrabra španska teniserka pokazala da nije slučajno ostvarila do sada najveći uspjeh u karijeri.

Mugurusa je brejkom smanjila vođstvo Amerikanke na 5:4, ali za podvog nije imala snage i koncentracije. Vilijams je na kraju zasluženo slavila, postigavši treću pobjedu u njihovom četvrtom međusobnom okršaju.

"Finale grend slema, posebno Vimbldona, je za mene ostvarenje snova. Čestitam Sereni, pokazala je da svjetski broj jedan. Mnogo sam uživala u ovom finalu... Sada ne mogu da pričam, tresem se... Nemam riječi da opišem svoja osjećanja, srećna sam što sam ovdje", rekla je Mugurusa.

Za trofej u konkurenciji tenisera sjutra će igrati branilac titule Novak Đoković i Rodžer Federer, u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Bonus video: