Šlag na kraju: Đoković ponovo u finalu protiv Federera

Prvi reket svijeta bez problema je u polufinalu "proknjižio" Rišara Gaskea (7:6, 6:4, 6:3) pa će u nedjelju protiv Rodžera Federera u finalu braniti titulu osvojenu prošle godine.
122 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2015. 17:38h

Drugu godinu zaredom u finalu Vimbldona igraće Novak Đoković i Rodžer Federer, prva dvojica nosilaca na turniru, pa će gledaoci na "Ol Ingland klabu" dobiti pravi užitak za kraj turnira. Prošle godine je Đoković slavio 3:2 u setovima.

Đoković je treći put zaredom, četvrti u posljednjih pet godina u finalu, a prvi reket svijeta je bez problema u polufinalu "proknjižio" Rišara Gaskea (7:6, 6:4, 6:4). Bio je ovo 13. duel Đokovića i Gaskea i 12. pobjeda Novaka.

Paklena osmina finala sa Kevinom Andersonom, koja se odužila na pet setova i dva dana, kao da je odblokirala najboljeg svjetskog tenisera, koji je i četvrtfinalni i polufinalni meč dobio sa nulom - bez izgubljenog seta.

Protiv Gaskea, Đoković je imao problema samo u prvom setu - dva tenisera razmijenila su po jedan brejk prije nego što je 28-godišnji Beograđanin u taj-brejku, rutinski, slavio sa 7:2.

"Bilo je ovo jako dobro izdanje, računajući na to da je polufinale uvijek teško, protiv koga god da igrate. Rišar je imao sjajan turnir, zasluženo je stigao do polufinala. U prvom setu su stvari mogle da pođu i na njegovu stranu, ali mislim da sam zasluženo stigao do pobjede", kazao je Đoković.

U drugom setu aktuelni šampion Vimbldona je odmah poveo sa 2:0 i prednost brejka održavao do kraja, da bi treći bio prelomljen takođe na početku, kada je Đoković otišao na 3:1...

Nekoliko intervencija ljekara zbog bola u leđima u finišu drugog seta nisu zabrinula srpskog tenisera.

"Nije to ništa što me brine, biće sve u redu za naredni meč".

Novak Đoković je dvostruki šampion Vimbldona, u četvrtak će igrati četvrto finale za svoju treću titulu. Jedno jedino finale do sada je izgubio od Mareja 2013, a pobijedio je Nadala 2011. i Federera prošle godine.

"Proživljavam snove, biti ovdje na Vimbldonu i igrati četvrto finale na jednom od najprestižnijih terena na svijetu je velika čast. Pokušaću da izvučem iz sebe maksimum u finalu, imam odgovornost da dam maksimum", istakao je Đoković.

Federer je do svog jubilarnog 10. finala na Vimbldonu došao pobjedom protiv Britanca Endija Mareja sa 7:5, 7:5, 6:4, poslije dva sata i šest minuta borbe. Švajcarac će, tako, igrati za svoj osmi pehar u Londonu.

Fedeks je upisao 13. pobjedu u 24. međusobnom duelu sa Marejom.

Švajcarac je u sva tri seta u samoj završnici dolazio do brejka. Njemu je to u prva dva seta za rukom pošlo u 12. gemu, kada je Marej servirao za opstanak, dok je u trećem setu do brejka došao u 10.

Nedjeljno finale biće 40. međusobni duel Federera i Đokovića, a Švajcarac je upisao 20 trijumfa.

Bonus video: