Đoković sa devet života

"Ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam igrao u karijeri na Vimbldonu", priznao je Đoković nakon pobjede u pet setova nad Kevinom Andersonom
77 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2015. 13:47h

Novak Đoković igraće u četvrtfinalu Vimbldona protiv Marina Čilića - epilog je duela osmine finala protiv Kevina Andersona koji je počeo juče oko 19 časova, završen je danas u 15.20!

Prvi reket svijeta slomio je Južnoafrikanca u 11. gemu petog seta, konačno napravio brejk za 6:5, a potom na servisu potvrdio pobjedu i prolaz među najboljih osam na londonskoj travi.

Meč je noć ranije prekinut zbog mraka, kod rezultata 2:2, a nastavljen je nakon 16 sati i 33 minuta pauze.

I ne samo to, kada su dva tenisera danas u 14 časova izašla na teren nastavak meča dodatno je pomjerila kiša. Igrači su se vratili nazad u svlačionicu, duel je prolongiran još za pola sata i napokon je nastavljen kada je nebo nad Londonom obasjalo sunce.

Đoković je bio u velikom problemu i u petom setu, kod rezultata 2:1 za Andersona morao je da spašava dvije brejk lopte, kod 5:4 za protivnika servirao je za ostanak u meču, ali je konačo u narednom gemu dočekao dvije dvostruke servis greške južnoafričkog diva i priveo meč kraju.

Rezultat - 6:7, 6:7, 6:1, 6:4, 7:5!

"Ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam igrao u karijeri na Vimbldonu. Imao sam problema sa riternom, teško je bilo vraćati te servise protiv rivala koji je uz to bio strašno agresivan", kazao je Đoković nakon meča.

Teniser iz Srbije imao je prethodnog dana dva seta minusa, bio je pred senzacionalnom eliminacijom u osmini finala Vimbldona, ali je kroz pakao ipak stigao do četvrtfinala i nastavio misiju odbrane titule.

Morao je Đoković da se izbori sa čak 40 asova Andersona i još toliko servis-vinera protivnika da bi osigurao duel sa Marinom Čilićem u četvrtfinalu.

"Bio sam dva seta u minusu, bio sam jako frustriran. Ipak, sve to mi daje zadovoljstvo i samopouzdanje pred četvrtfinale", dodao je Đoković.

Đoković i Čilić igrali su u četvrtfinalu Vimbldona prošle godine. Hrvat je vodio 2:1, a Srbin preokrenuo na 3:2 i plasirao se u polufinale, kasnije osvojio titulu.

Ukupno do sada Đoković i Čilić igrali su 11 puta, svaki put je slavio Đoković.

U četvrtfinalu će još igrati Marej - Pospišil, Federer - Simon i Vavrinka - Gaske.

Bonus video: