Ana Ivanović eliminisana, Šarapova slavila u dva seta

Ruskinja je sa 6:3, 6:1 bila bolja od Holanđanke Ričel Hogenkamp za 67 minuta igre
51 pregleda 4 komentar(a)
Ana Ivanović, Foto: Beta-AP
Ana Ivanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.07.2015. 20:31h

U izuzetno teškim uslovima, pošto je juče na Vimbldonu zabilježen temperaturni rekod od 35,7 stepeni celzijusa i dame su odigrale drugi krug.

Ubjedljiva je bila Ruskinja Marija Šarapova protiv Holanđanke Rakel Hogenkamp (6:3, 6:1), dok je prvoj favoritkinji, Amerikanki Sereni Vulijams, bilo neuporedivo lakše, jer je igrala u večernjem terminu. I za tačno sat Serena je dobila Mađaricu Timeu Baboš (6:4, 6:1).

Istovremeno je u 3. kolo prošla i Venus Vilijams, pošto je starija Serenina sestra, u dva seta bila bolja od Kazahstanke Julije Putincjeve (7:6, 6:4). A u 3. kolu će rivalka Venus biti Srpkinja Aleksandra Krunić, koja je iznenadila Italijanku Saru Erani (6:3, 6:7, 6:2). Krunić je u prvom krugu eliminisala najbolju prijateljicu Erani, Robertu Vinći.

Ana Ivanović je poslovičnu nepredvidivost i nevjerovatne padove u igri platila eliminacijom od 158. igračice iz Amerike Betani Matek-Sends (6:3, 6:4).

U naredno kolo se plasirala i Samanta Stosur (u prvoj rundi je savladala našu Danku Kovinić), kao i Medison Kiz, Viktorija Azarenka...

Bonus video: