Vavrinka: Nisam za veliku četvorku svjetskog tenisa

„I dalje vjerujem da nisam dobar kao oni. Ali, dovoljno sam dobar da ih pobjeđujem na velikim turnirima i osvojim dva grend slem trofeja”, rekao je Vavrinka
13 komentar(a)
Stanislas Vavrinka, Foto: Reuters
Stanislas Vavrinka, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2015. 12:25h

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka je rekao da ne misli da spada među najbolje igrače svijeta, ali da i te kako može da im parira.

Vavrinka je juče u Parizu osvojio prvu titulu na Rolan Garosu, a drugi grend slem trofej u karijeri. On je u finalu poslije četiri seta savladao Novaka Đokovića i prekinuo njegov niz od 28 pobjeda.

Godinama su Rodžer Federer i Rafael Nadal smatrani najboljima, a onda se tu „umiješao” Đoković, pa zatim Endi Marej i oni se smatraju velikom četvorkom svjetskog tenisa.

Federer je do sada osvojio 17 grend slem titula, Nadal 14, Đoković osam, a Marej i Vavrinka po dvije.

„I dalje vjerujem da nisam dobar kao oni, pošto je prošlo 10 godina na turu, a oni su tu i sve su osvojili. Ali, dovoljno sam dobar da ih pobjeđujem na velikim turnirima i osvojim dva grend slem trofeja”, rekao je Vavrinka.

„Velika četvorka će uvijek biti velika četvorka. Da li želim da se upoređujem sa njima? Ne. Samo želim da idem dalje, da napredujem i da ih pobjeđujem”, poručio je 30-godišnji Švajcarac.

Prije nego što je srušio Nadala u finalu Australian open 2014. godine, u međusobnim duelima je imao 12 poraza u isto toliko 12 mečeva.

Prošlog utorka izbacio je Federera u četvrtfinalu Rolan Garosa i ostvario treći trijumf u 19 mečeva, dok je prije finalnog meča protiv Đokovića srpskog tenisera savladao tek tri puta u 20 duela.

Naredni izazov za Vavrinku biće Vimblon, jedini grend slem turnir na kome nikada nije prošao dalje od četvrtfinala. Taj turnir u Londonu trajaće od 29. juna do 12. jula.

Bonus video: