Vilijams: Srećna sam što sam dio istorije

53 pregleda 0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2015. 18:16h

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams rekla je danas da je srećna što je postala dio teniske istorije, nakon što je današnjom pobjedom na Rolan Garosu u Parizu osvojila svoju 20. grend slem titulu.

Vilijams je u finalu pobijedila Čehinju Lusiju Šafaržovu sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:2) i osvojila svoju treću titulu na Rolan Garosu, posle 2002. i 2013. godine, a ukupno 20. grend slem trofej u karijeri.

Njoj je trofej uručila legendarna teniserka Martina Navratilova, koja je osvojila 18 grend slem titula.

"Kada sam bila mala, roditelji su željeli da igram tenis. A sada sam ovde, sa 20 grend slem titula. Ovo je posebna stvar za mene. Nisam uvijek igrala dobro na ovom turniru, ali sam srećna što sam baš ovdje osvojila svoj 20. grend slem", rekla je 33-godišnja Vilijams.

"Ovo je bio komplikovan meč, Lusija je sjajna protivnica, bila je vrlo agresivna. Imala sam set i brejk viška, ali onda sam se unervozila. Uspjela sam da 'prođem' i drago mi je što sam dio istorije pošto sam osvojila svoj 20. grend slem", dodala je Vilijams.

Osim tri trofeja na Rolan Garosu, Vilijams je osvojila po šest titula na Ju Es openu i Australijan openu i pet na Vimbldonu.

Samo dvije teniserke su osvojile više dvije grend slem titula od Serene Vilijams - Magaret Smit Kort 24 i Štefi Graf 22.

Bonus video: